Att se på Tobago

Tobago erbjuder en fantastisk natur vilket gör att de flesta kända utflyktsmål i landet har med naturen att göra på eller annat sätt. Men glöm inte heller att utforska matkulturen som är långt från svenska köttbullar med lingonsylt. Välkommen till ett land där regnskogen bjuder på naturupplevelserna och städerna på matupplevelserna.

Några utflykter som man kan göra är tex:

Ekologiska plantage

Även om det är trevligt och upplevelsefullt att vandra så är det bästa sättet att åka bil eller buss om man vill få en överblick över landet. Planerar du en tripp själv så ta inspiration från de bussresor som dagligen erbjuds. De snirklar sig igenom olika städer för att visa det mest viktiga. Några saker som du t.ex. kan passa på att besöka på dagstur är Tobago Cocoa Estate. Det är en ekologisk kakaoodling. Vid första tanken kanske det inte låter så spännande att gå och titta på en odling. Vem åker t.ex. och tittar på äppelodlingar i Sverige? Men det är annorlunda när det gäller länder på andra sidan jordklotet. Se fördelen med ekologisk odling och bli inspirerad att gynna detta när du sedan kommer tillbaka till Sverige. Det blir inte bara ett intressant resmål utan också ett som påverkar dig i längden.

The Main Ridge Forest Reserve

Tobago har stora områden med regnskog och det mest kända naturreservatet heter The Main Ridge Forest Reserve. Naturreservatet är inte bara skyddat av nationell lag utan även av internationell då det ligger med på Unescos världsarvslista. Låt dig omgivas av över 200 fågelarter, mängder av ödlor och smådjur som springer över stigen som slingrar sig in i skogen. Ett mäktigt äventyr oavsett om man är naturintresserad eller inte.

Buccoo Reef

Varje år är det väldigt många turister som väljer Tobago som semesterort av en enda anledning – Bucoo Reef. De som har dykarcertifikat håller sig långt under vattenytan och rör sig fritt mellan koraller och färgglada fiskar. Andra väljer att titta på den från ytan med hjälp av snorkeln och cyklop. Oavsett bjuds det på ett undervattenlandskap som är i stil med regnskogens mäktiga upplevelser.

Har man inte möjligheten att simma i vattnet av någon orsak går det ändå att upptäcka havets natur- och djurliv. Varje dag erbjuds nämligen båtresor ut från kusten. En del av båtarna  har glasbotten vilket gör att man kan uppleva allt på nära håll. De som kommer ut en bit kommer även få möjligheten att se de lite större havsdjuren som inte söker sig så nära stranden.

Trinidad

Det är oftare som det skrivs och sägs ”Trinidad & Tobago” än bara Tobago.  Orsaken är att Tobago är en av de två öar som landet består av. Landet med namnet  Trinidad och Tobago.

Trinidad är mer befolkad och har därmed större städer. Men likheten med den andra ön finns när det gäller djur- och naturlivet. Naturreservatet Asa Wright Nature Centre bjuder på mängder av fåglar men även andra djur. Ett annat välbesökt naturreservat på denna ö är Caroni Bird Sanctuary. Inte oväntat är även detta område fullt av olika fågelarter.