Köpa födelsedagspresenter? Här är några tips

När man frågar någon vad han eller hon önskar sig i födelsedagspresent får man ofta svart ”ingenting” eller ”jag vet inte”. Det ger ingen vidare hjälp för den som gärna vill ge något men det finns några smarta tips som kan göra jakten på en bra present enklare. En sak är såklart att bestämma vad presenten eller presenterna får kosta – då blir det åtminstone lite enklare att hitta något passande.

Prisklass, användning och annat att tänka på

Nej, att hitta en perfekt födelsedagspresent till någon man vill uppvakta är inte alltid lätt. Däremot är det väldigt kul att ge bort något som verkligen känns klockrent och som kan komma till användning. Det första tipset blir så ledes att undvika onödiga prylar som personen kanske aldrig kommer ha användning av.

Fundera över mottagaren – hur många år fyller han eller hon, vilka intressen finns och vilken stil har personen? Är det någon som bryr sig mycket om skönhet och hälsa, någon som gillar att renovera och snickra, någon som gillar att vara ute i naturen eller kanske någon som älskar att piffa, pynta och göra fint hemma?

När du vet vad personen gillar och när du bestämt en prisklass som känns rimlig så är det lättare att hitta en fin födelsedagspresent, vare sig det blir en parfym eller ett verktyg.

Andra presenttips

Gäller det en person som inte har några speciella hobbys eller intressen kan det bli svårare men istället för att satsa på en pryl kan man leta efter någon form av upplevelse. Just upplevelser har på senare år blivit väldigt vanligt och populärt att ge bort i födelsedagspresent – kanske för att man både får uppleva något roligt, häftigt eller spännande samtidigt som man får ett fint minne att bära med sig.

Presentkort är också en present som ofta går hem hos dom flesta mottagare – det kan vara i favoritbutiken eller på en restaurang. I många städer kan man dessutom hitta presentkort som gäller i flera butiker, något som gör att personen självkan välja sin födelsedagspresent i ett väldigt stort utbud.

Även om det kanske är roligare att ge bort en riktig sak så kan ett presentkort eller likande vara en bra lösning när man kört fast och inte kommer på något.