Så fungerar en greta gris tårtbild

Greta gris är populär bland dom små och är dessutom ett ofta önskat tema till barnkalas. Det finns många härliga kalasartiklar att köpa på temat och ett bra tips är att köpa en tårtbild att dekorera tårtan med. Läs mer om beställning, montering och annat bra att veta här.

(Bildkälla: Partyhallen.se)

Beställ Greta gris tårtbild

Tårtbilder med Greta gris finns att hitta på nätet, till exempel i butiker som säljer mat- och bakningstillbehör samt i butiker som säljer kalas- och festartikar. Det finns många härliga motiv att välja bland och bilderna kostar mellan ca 40–60 kronor. Att dekorera tårtan med en Greta gris tårtbild är således billigt – och dessutom enkelt!

Tårtbilder har lång hållbarhet så det går att göra beställningen i god tid i förväg. Annars brukar dom flesta butikerna ha ett par dagars leveranstid på varor som finns i lager.

Montering och dekoration

Att använda en tårtbild är väldigt enkelt och det kräver varken särskilt stora kunskaper inom bakning eller några speciella verktyg. Bilderna kan användas på alla typer av tårtor, så som grädd- marsipan och glasstårta.

När en tårtbild ska användas på en tårta täckt med torra underlag, till exempel marsipan eller sockerpasta, behöver den ”limmas” fast med gelatin i flytande- eller sprayform. Det räcker med ett tunt lager på bildens baksida och sedan är det bara att lägga den på tårtan och stryka fast den försiktigt. Även på glasstårtor är det fördelaktigt att använda gelatin.

Om en tårtbild däremot ska användas på en gräddtårta är det bara att lägga på den – grädden håller bilden på plats.

En tårtbild med Greta gris är en fin dekoration i sig men för att göra tårtan ännu lite finare och festligare är ett bra tips att spritsa färgad grädde eller frosting runt om bilden. Dels döljer det kanterna, dels blir helheten snyggare. Dekorera dom spritsade topparna med ett färgglatt strössel eller liknande för extra fint resultat!

Att tänka på

När en tårtbild ska användas är det bra att tänka på att montera den så nära inpå serveringen som möjligt eftersom bilden är som finast då. Detta gäller främst om bilden monteras på en gräddtårta, där fukten från grädden gör bilden väldigt mjuk och den börjar lösas upp.