Vem passar i pilotsolglasögon?

Pilotsolglasögon är något av en klassiker när det kommer till solglasögon och är en modell som aldrig verkar bli omodern. De kan kombineras med alla stilar och passar lika bra till en sommarklänning som till en kostym. Men vissa kanske inte är säkra på att de passar i denna modell, som har en ganska speciell form, och tvekar därför när de går i funderingar på att köpa ett par. Faktum är dock att det finns pilotsolglasögon med olika mått och därför kan i stort sett alla hitta ett par som passar.
De två saker som är viktiga att utgå ifrån när du ska köpa solglasögon på nätet är personlig smak och ansiktsform, varav den personliga smaken är absolut viktigast. Om du gillar något och tycker att du ser bra ut i det är det gott nog, och den som känner sig vacker utstrålar även detta till andra. Samtidigt är det bra att också titta på ansiktsformen för att hitta de pilotbågar som är bäst för just dig. Det alla pilotglasögonen har gemensamt är att fokus ligger på glasen, med sin karakteristiska sluttande form vid näsan, medan bågarna är tunna och diskreta. De kan dock fortfarande se ganska olika ut, vissa är mycket avlånga medan andra sluttar mindre och därmed får en bredare form. Därför kan du se bra ut i dessa solbrillor vare sig din ansiktsform är rund, rektangulär, hjärtformad, fyrkantig eller oval.

Då du är ute efter de pilotbågarna som passar just dig så gör du bäst i att prova så många som möjligt. De som sitter mest bekvämt och vilar stabilt på näsan är ofta de som även ser bäst ut för just din ansiktsform, och titta även så att det inte är för mycket glapp mellan bågar och kind. Om pilotsolglasögonen sticker ut för mycket från ansiktet kommer de inte vara bekväma och heller inte skydda dina ögon mot solen så som de bör.

—–