Skribentus – Ett företag som sätter ordet först

Skribentus är ett företag som jobbar med texter i alla dess former. Personen bakom företaget började som bloggare 2010 och blev snart uppköpt av ett företag som ville få in honom som betald bloggare. Detta för att antalet besökare på en sida oftast ökar om innehållet hela tiden uppdateras och är relevant och intressant.

Det var första steget mot det breda utbud som idag erbjuds vilket kan presenteras under följande rubriker.

Content – Artiklar

Över 90% av alla jobb som kommer in till Skribentus handlar om beställningar av content-artiklar. Med det menas inte vanliga artiklar som går att läsa i en tidning utan faktaartiklar som passar in på en speciell hemsida. Om en affär tex säljer hårprodukter är det viktigt att sidan har många relevanta artiklar inom detta område på sin sida. Det skapar ett mervärde hos kunden som då hittar fakta och intressanta råd. Det i sig skapar en relation vilket gör att kunden ofta kommer tillbaka.

De som säljer över internet har även en annan orsak till att ha många content-artiklar. Det  skapar nämligen ett större SEO-värde vilket betyder att sidan lättare syns när någon söker på Google efter en viss produkt. Om det tex finns två sidor som bägge säljer solkrämer så kommer den med fler artiklar att synas högre på Google.

Nu är det även många andra faktorer som spelar in vid Googleranking men detta är alltså en av de saker som påverkar synligheten på nätet.

Nyhetsuppdatering

En hemsida upplevs inte mer uppdaterad än dess senaste inlägg. För att skapa en känsla av en levande sida har därför många företag professionella nyhetsuppdaterarare. Skribentus har jobbat åt flera företag för att hålla deras nyhetsflöde up to date. Det kan visserligen handla om att lägga upp erbjudanden och tips men är allt mer att man skriver om politiska beslut eller riktiga nyheter som rör ämnet i fråga. En guldaffär kan ha aktuella guldpriser i löpet och bland annat förklaringar på de olika svajningarna i kursen.

Artikelkataloger

Att synas på Google är för många det enda för att få en tillräcklig försäljning. Förutom att placera artiklar på sin egen sida gäller det att ha många starka länkar till sin sida eftersom det ökar SEO-värdet. Ett sätt är att publicera egenproducerade artiklar på olika artikelkataloger. Dessa kataloger är det gratis att publicera artiklar på och man får även länka ifrån dessa texter. Det svåra är att skriva texterna. Det är där som Skribentus kommer in. Dessa artiklar skrivs ofta med något fler nyckelord eftersom de främst är skrivna för googles sökmotor även om människor ska uppleva dem intressanta att läsa också.

Illustrationer

Det nyaste tillskottet i Skribentus utbud är illustrationer. Detta växte fram när en kund vill lyfta fram delar av en text extra mycket. En grafiker knöts då till företaget som ritar animerade figurer som i första hand gör att läsarna hålls intresserade. En del illustrationer tillverkas för att åskådliggöra texter men oftast handlar det om en figur som skriker ut ett budskap eller kanske visar det på en skylt.

Facebook, Twitter, Bloggar

Att synas i sociala medier blir allt viktigare för företag. Många gånger är det där som en dialog förs med kunder eller framtida kunder. Det är via facebook som folk tar kontakt med företagen för att ställa frågor och det är via Twitter som många hänger med på vad som händer i världen.  Ju mer folk använder dessa digitala medier desto viktigare är det för företag att både visa sig där och vara aktiva.

Skribentus jobbar till viss del med detta. Att kommunicera med kunderna utifrån frågor och åsikter bör en professionell kommunikationsstrateg jobba med men Skribentus har fått uppdrag att uppdatera facebooksidor med nyheter, erbjudanden och tävlingar. Detta blir då ganska likt bloggningen även om det på Facebook snarare är kortare texter eller statusrader medan bloggen får längre texter.

Det ena utesluter inte det andra utan ett företag som verkligen vill synas digitalt bör finnas med överallt där människor är digitala– och det är många ställen.

 

Bli den första att kommentera på ”Skribentus – Ett företag som sätter ordet först”

Lämna en kommentar