Bygga hemsida

Att bygga hemsida är enkelt. Svårigheten ligger i att få innehållet på hemsidan intressant samt att få besökare att hitta till hemsidan. Dessa två saker behöver nödvändigtvis inte vara skiljda, tvärtom, de bästa besökarna får man om innehållet är välskrivet och anpassat för rätt målgrupp. Känner du att du är duktig på att skriva men inte vet hur du ska komma igång med att bygga hemsida? Här ska jag
kortfattat förklara hur du kan gå till väga för att bygga hemsida helt gratis.

Bygga hemsida med hemsidebyggare

Hemsidebyggare är ett rakt översatt ord från engelskans ”Website Builder”. En hemsidebyggare är ett program direkt i webbläsaren som du kan använda för att bygga sin hemsida på nätet. Du behöver inte ha koll på saker som domäner och hosting eller webbhotell. Kan du använda Word eller skicka E-post så kan du även bygga en hemsida med en hemsidebyggare.

3 bra verktyg (Hemsidebyggare) att bygga hemsida med

Det finns en hel uppsjö av hemsidebyggare att använda sig av men här är ett urval av mina favoriter.

Cybersite – Detta är en svensk tjänst som riktar sig mot nybörjare inom området. Det är väldigt enkelt att komma igång med sin hemsida.

Moonfruit – Att bygga hemsida med Moonfruit är en fröjd. Gränssnittet man jobbar i för att bygga är lika snyggt som de färdiga sidorna blir. Med detta verktyg är det enkelt att få en professionell touch på sin hemsida.

Websemble – Ett helt reklamfritt alternativ som låter dig bygga din hemsida helt gratis. Har du kunskap om CSS så kan du designa din hemsida precis som du vill med Websemble.

Som sagt finns det många fler verktyg att välja mellan när man ska bygga hemsida, så se till att kontrollera vilket alternativ som passar er bäst.

Läs recensioner om olika hemsidebyggare

Här finns bra information om att bygga hemsida i allmänhet och om vilka hemsidebyggare som är bäst.