Cardio Club i Jönköping

cykelJönköping, som är Sveriges tionde största stad, bjuder på en hel del alternativ för den som vill börja träna. Bland annat finns här Cardio Club på Herkulesvägen. Gymmet bjuder på en hel del olika aktiviteter relaterat till träning och hälsa. Förutom tillgång till den stora träningsnaläggnigen kan man bland annat få kostrådgivning, massage, kroppsanalys och löpteknikanalys.

Utrustning

En hel del maskiner finns här, vissa är optimerade för förbränning medan vissa hjälper till att öka muskelstyrkan. Blandat finns här förbränningsmaskinen Steppmill 5 Starmeister, som är en trappmaskin med åtta stycken roterande trappsteg som är två decimeter höga. Maskinen kan dessutom simulera promenaderna i trapporna upp till kända landmärken så som Frihetsgudinnan, Eiffeltornet och Empire State Building. Förutom Starmeister finns bland annat roddmaskiner, spinningcyklar och löpband.

När man vill träna styrka finns det tiotals maskiner att välja mellan i träningsparken, bland annat Tuff Stuff Multi Functional Trainer. Maskinen fungerar på det sättet att den efterliknar verkliga situationer, både i vardagen samt rörelser man utför när man idrottar. Den här maskinen är dessutom bra om man vill träna med en kompis – eftersom den har två viktstackar som är oberoende av varandra kan man träna tillsammans, på sin egen nivå.

Priser

Träningskort Normal är det populäraste alternativet och kostar 399 kr i månaden på autogiro för ett år. För den som vill träna på sent på kvällen och lite tidigare på dagen, kan man välja Träningskort Flexi, som kostar 319 kronor i månaden för ett år. Till alla priser tillkommer en startavgift (inkl. RFID-bricka och hänglås med kod) på 195 kronor. Gäller dock inte engångsbesök.

Studenter och pensionärer kan nyttja rabatter på flera av träningsformerna – till exempel får de äldre 30% rabatt på Flexi och 40% på Normal. Studenter erbjuds 25% på både Normal och Flexi.