Olika pooler till barnen

När vuxna har kravet att det ska vara riktigt varmt ute för att man ska våga doppa sig så har barnen helt andra kriterier. Så länge det är roligt att bada så vill man göra det. Svårare än så är det inte. Av den anledningen köper många föräldrar hem de mindre utomhuspoolerna som finns i var och varannan småbarnsfamiljs trädgård. De kostar sällan mer än 1000kr och finns i en rad modeller. Men alternativen är fler än så.

3D – En klassisk pool men där det följer med 3D-glasögonen till barnen. När barnen har dessa på sig kommer figurer att synas tredimensionella på botten. Jakten på skatterna har börjat! I övrigt är dessa pooler uppbyggda precis som vanliga.

Minipool – Detta är något för de allra minsta i familjen. Med en diameter på en halvmeter och ett djup på 10-15 cm skulle det gå lika bra att bada i en badbalja. Men en minipool är betydligt lättare att ta med sig då den inte tar stor plats alls när man tömt den på vatten och luft.

Rampool – Precis som namnet säger så är detta en pool som är uppbyggd kring en provisorisk ram. Ramen består oftast av stålrör som kopplas samman för att hålla poolens plastmaterial på plats. Fördelen är att dessa kan vara betydligt större än de vanliga uppblåsbara och även mycket stabilare. De tar visserligen lite längre tid att bygga upp men står sedan många gånger hela sommaren.

OBS! Tänk på att köpa till dammsugare. Här hittade vi ett tips om en billig pooldammsugare

Inbyggd pool – Antingen nedgrävd i marken eller inbyggd i en upphöjning är den inbyggda poolen den mest lyxiga (och dyra ) varianten. Känslan blir som att vara i utlandet med en stor pool bara några meter från hotellrummet. Fördelen är just lyxigheten, att det är snyggt och att det ger den rätta känslan. Nackdelen är att dessa kräver en hel del underhåll i jämförelse med de enklare varianterna. Även här måste man tänkta på renligheten med en dammsugare av något slag. Det finns enklare varianten där man städar för hand. Men i länken med ”en billig pooldammsugare” hittar ni en robotdammsugare, den går alltså av sig själv.