Ljustema – Inte ljusstarkast i gruppen

För de företag som säljer produkter över internet är det extremt viktigt att ha en säljande hemsida. En sida som visar vad de säljer och lockar in besökarna. Den sida som besökarna landar på har i genomsnitt 2,5 sekund på sig att fånga besökarens intressen. Precis som ett skyltfönster för en fysisk butik.

Nästa steg blir att man ska hitta lätt på sidan så att man snabbt kan genomföra sitt köp.

Hur lyckas ljustema.se uppfylla dessa krav?

Första känslan jag fick när jag besökte sidan var ”vad säljer de egentligen” vilket knappast kan ge några höga poäng. Orsaken är att började läsa texten som de har på första sidan. Texten kändes ”jaha…” och som van skribent såg jag en hel del felaktigheter. Yrkesskada kanske men det blir inte bättre sedan. När jag skrollade ner längre och såg utvalda produkter så säljer den en Segway. Vad detta har med ljus att göra är svårt att säga.


Första intrycket blev helt enkelt inte så lysande som ljustema verkar vilja vara.

Bestämde mig sedan för att söka efter en lampa till taklampan som gått sönder. Inser att utbudet stannar på LED. Det finns flera olika lösningar på marknaden men ljustema har valt att fokusera på LED. Kanske är det just denna produkt som efterfrågas mest. Däremot är utbudet av LED-lampor stort och man bör kunna hitta något som  passar.

Betalningsmöjligheterna är bra och även leveranstiderna.

Så sammanfattningsvis är första sidan inte så funktionell och säljande som jag hade hoppats på. Men innehållet där bakom är bra – om man vill ha LED.