Vilken är den vanligaste städtjänsten?

 

När RUT-avdraget infördes betydde det en enorm skjuts framåt för städföretagen i Sverige. Priset blev hälften så dyrt som tidigare för de som ville ha hjälp att få det fint hemma och uppenbarligen kom priset till en nivå som väldigt många konsumenter kunde acceptera. För idag är hemstädning, flyttstädning och andra tjänster inom städning enormt utbrett. Dessutom har det blivit mer socialt accepterat – något det inte var lika mycket för bara 15 år sedan. Då sågs det som en överklasslyx men idag är det mängder som köper tjänsten då det för en liten summa får mycket stor hjälp.  Många gånger blir även resultatet bättre än när man städar själv eftersom det är utbildade personer som genomför städning varje dag som gör jobbet.

Bland de tjänster som städföretagen erbjuder så är det framförallt tre tjänster som säljer bättre än de andra – i alla fall när det gäller mot privatpersoner.


Hemstädning

hemstädning SolnaPrivatstädning, hemstädning eller städhjälp. Kärt barn har många namn men det handlar om samma sak. Att få sitt hem rent och snyggt inför helgen. Hemstädning går att köpa en enda gång men de allra flesta väljer abonnemang då företaget kommer regelbundet för att putsa speglar, dammsuga, torka bänkar och golv. En vardagsstädning som gör att man kan lägga sin egen tid på annat.  De som känner sig skeptiska till få denna städhjälp köper oftast en enda städning för att se om det är värt det. Av dessa är det väldigt många som sedan väljer att ha hemstädning på abonnemang.  En stor fördel är att man då alltid vet vilken tid och dag som hjälpen kommer. Däremot bör man söka efter företag som erbjuder denna tjänst i närheten så att inte någon reskostnad tillkommer. I små städer räcker det med att söka efter företag på orten men bor man i Stockholm kan man exempelvis söka efter hemstädning Solna eller liknande. Detta eftersom många företag inte kan erbjuda gratis reskostnad oavsett var man bor någonstans.

Fönsterputs

Några gånger per år är det dags att putsa fönstren. Ett nödvändigt ont tycker många som därför hellre köper tjänsten. Det man själv behöver göra är att plocka bort gardiner, blommor och annat som kan vara i vägen. Sedan kommer städföretaget och genomför sitt uppdrag. Många gånger tar det bara en eller två timmar eftersom de både är vana och oftast kommer ut två och två när de jobbar.

Flyttstädning

Finns det någon städning som är tråkigare än andra så är det flyttstädningen. Att behöva åka tillbaka till sitt gamla boende efter att man flyttat är inte roligt. Det man helst av allt vill göra är att lägga tid på att inreda och göra fint på sitt nya ställe. Sedan är detta även den grövsta och tyngsta städningen av de olika städningar som man som privatperson kommer att genomföra. Avlopp, ugnar och tvättmaskin ska bli ordentligt fina, något som inte är helt lätt när de ofta har fått gro igen allt för många år.

Mest populär?

Vilken städtjänst är då mest populär? Allt beror på hur man räknar. En person flyttar kanske inte mer än tio gånger på ett liv. Om man anlitat flyttstädning varje gång betyder det att man köpt tjänsten till 100%. Men samtidigt är det bara tio gånger.

En vardagsstädning gör man minst en gång i veckan och om man köper in tjänsten på hälften av veckorna ett år så kommer man ha hemstädning 26 gånger på ett år men endast 50% av alla tillfällen som städningen genomförts.

Med fönsterputs kan man räkna på liknande sätt.  Av den anledningen är det svårt att säga vilken av städtjänsterna som är populärast. Däremot är en sak säker:

– Städhjälp har blivit mycket populärt de senaste åren. Tacka Rut för det.