Magasinering – Det säkrare alternativet att lagra

Oavsett om du som privatperson har tänkt att åka utomlands ett år eller om ni är ditt företag tänkt flytta till lite mindre lokaler så behövs ställen att magasinera saker och möbler.  Ett alternativ är att fråga släkt och vänner om de har lite plats i en källare för några flyttkartonger. Det är ett billigt alternativ om man enbart ser på kostnaden i pengar. Men det är också det enda som är bättre än att magasinera sina saker hos något av de företag som erbjuder professionell magasinering.

Fördelarna med att anlita ett magasineringsföretag är framförallt säkerheten, enkelheten och priset. För även om det är gratis att magasinera hos vänner och bekanta så kostar det tid – betydligt mycket mer tid än att ha allt hos ett enda företag.

Säkrare

Hur många källare är uppvärmda, brandsäkra och inbrottsäkra?

Den största fördelen med att köpa sig plats hos något magasineringsföretag är säkerheten. Lokalerna håller normal inomhustemperatur vilket säkerställer att det aldrig kan uppstå några frostskador. De är även fuktfria och dammfria. Dessutom har lokalerna brandlarm och ofta automatiska släckningsanordningar.

Men det är inte bara invändigt som säkerheten finns utan de erbjuder alltid även skydd mot faktorer utifrån genom inbrottslarm samt bevakning.  Utöver ett yttre skalskydd som ska skydda mot inbrott finns även tydliga rutiner om vilka som får vara i lokalerna och dessutom under vilka tider på dagen som detta får ske.

All denna säkerhet är inte enbart för att erbjuda kunderna ett säkrare alternativ än sin egen källare utan också krav som försäkringsbolag och brandmyndigheter har. Genom att följa dessa kriterier kan därmed dina prylar, möbler eller annat magasineras på absolut säkraste sättet och dessutom hela tiden täckas av försäkring.

De som lägger sina saker i ett eget förråd eller allmän källare i tex hyreshus har inte alls samma försäkringsmöjlighet. Blir saker stulna ur en allmän källare (även om det är hänglås på gallerdörren) ger försäkringsbolagen mycket sällan ersättning. Sker stölden ur ett separat uteförråd kan vissa kriterier behöva vara uppfyllda för att försäkringen ska täcka. Hos ett magasineringsföretag behöver man aldrig oroa sig för att försäkringen ska täcka om olyckan trots alla säkerhetsrutiner är framme.

Billigare

Om man enbart räknar kronor och ören så är det billigaste alternativet att placeras sina saker på ett ställe som är gratis. Hos grannar, vänner och släkt. Men samtidigt bör man räkna med tiden som det tar att flytta alla saker till dessa ställen samt tiden det tar att hämta dem när du är behov av dem igen. Tid som du eller dina anställda skulle kunna lagt på att jobba och få inkomst. De som räknar på detta ser snabbt att kostnader blir betydligt mindre att ha allt på samma ställe.

Så oavsett om du söker ett ställe för magasinering  Stockholm, Göteborg, Gnosjö eller Vimmerby så tänk en extra gång. Hur mycket är det värt för dig att veta att dina saker är hela och rena när du behöver dem efter att du tex kommit hem från resan? Hur mycket är det värt att veta att de verkligen finns kvar? Jämför fördelarna mot nackdelarna….