Hitta rätt Gaming Gear

I dagsläget har E-sport blivit en utav de största sporterna för ungdomar och vuxna.

Det handlar om alla olika typer av spel, allt ifrån FPS (First person shooting) exempelvis som Counter Strike GO, till MMOPRG (Massivley multiplayer online role-playing game) exempelvis som World of Warcraft.

Det absolut viktigaste att tänka på när du som gamer ska spela dessa spel och vill prestera på toppnivå är att du har en bra setup. Bra gaming gear helt enkelt. Det vill säga rätt mus, tangentbord, hörlurar och musmatta. (En bra dator underlättar en hel del också.)

Alla dessa faktorer spelar in för att du ska få den ultimata spel upplevelsen samt att du ska kunna prestera på toppnivå.

Självklart så behöver man olika typer av gaming gear för respktive spel man ska spela.

Spelar du exempelvis Counter Strike GO eller Call of Duty som är ett “First person shooting” spel så är det extremt viktigt med bra ljud. För då är det avgörande att kunna lyssna till sig vart sin motspelare befinner sig och på så sätt kunna vinna matchen.

Då vill man helt enkelt ha ett gaming headset som kan plocka upp både höga och låga frekvenser samt att det gärna stänger ute buller och oljud utifrån. Har man exempelvis istället ett headset som bara plockar upp höga frekvenser och inte stänger ute buller och oljud så blir det lätt man blir störd och då inte hör sin motspelare och på så sätt förlorar matchen.

Därav är ett bra gaming headset avgörande för att man ska kunna spela “First person shooting” spel på eitnivå.

Spelar du “Massivley multiplayer online role-playing game” (MMORPG) istället så är ljud inte lika avgörande för att du ska kunna prestera. Då är ljudet där mer för att ge dig en roligare spel upplevelse och istället är mus och tangentbord mer avgörande.

I MMORPG spel så använder man ofta en hel del olika attacker, som man snabbt och enkelt vill ha tillgång till. Därför är en bra gaming mus och ett bra gaming tangentbord extremt viktigt. Anledningen till det är att du vill kunna binda en viss knapp till en viss attack eller en rad olika attacker. (Kallas för macro).

Använder man i dagläget ett gaming tangentbord som är utvecklat för just MMORGP spel så har man betydlig fler “lediga” tangenter och knappar än vad ett vanligt tangentbord har. Vilket leder till att du kan binda dina attacker till knapparna och på så sätt kunna agera snabbare. Även en gaming mus har betydligt fler “lediga” knappar som man kan binda till sina attacker.

Ska man spela Massivley multiplayer online role-playing game (MMORGP) spel så är det avgörande att ha ett bra gaming tangentbord samt en bra gaming mus.

Ofta är det svårt att hitta rätt gaming gear, speciellt om man har en budget och det måste hålla sig inom en viss prisklass.

Något som förenklar hela den processen är The Gamers Webshop. En hemsida som jämför och prövar alla olika typer av gaming gear. Där man enkelt kan gå in och hitta de gaming gear som passar till spelet man spelar. Samt att dem alltid jämför de olika aktörerna på marknaden och på så sätt länkar dem till det billigaste alternativet

Hoppas denna guide har hjälp dig att hitta de gaming gear som passar dig och din plånbok. Samt hjälp dig att få din första PENTA KILL!!!!!!!