Mobilfodralen – skyddar och gör din mobil personlig

Har du en Iphone eller Samsung? I så fall har du samma märke som en mycket stor del av svenska befolkningen. Samsung och Iphone är nämligen de två mest sålda mobiltelefonsmärkena för tillfället. Har du sedan någon av de tre senaste modellerna av dessa märken så har du lika telefon som mängder av dina vänner och bekanta.  Men även om telefonerna är lika så går det att göra dem personliga och annorlunda genom att köpa ett mobilskal som passar telefonen och din personliga stil.

Klassiska mobilskal

I stort sett alla väljer att köpa ett mobilskal till sin telefon, detta oavsett om man har en Samsung 4, Iphone 5 eller någon av de äldre modellerna. Orsaken är att skalet skyddar telefonen avsevärt mot att få repor och mindre skador. Men det minskar även risken för större skador om man tex skulle tappa den.  De enklaste moblilskalen kostar kring 100-lappen och finns i mängder av färger och med olika slags tryck.

Inom denna kategori har det även kommit skal som inte är helgjutna utan som består av ett mönster av mjuk eller hårdplast. Funktionsmässigt är dessa något sämre för stötar och repor men många anser att de är riktigt snygga vilket många gånger avgör valet av mobilskal.

 

Skyddsskal

 

571091未命名a_31612

Även om alla skal både kan vara snygga och fylla en skyddande funktion så finns det de skal som nästan enbart är framtagna för att skydda mobilen lite mer än vanligt. Dessa är oftast lite tjockare och skyddar inte enbart mobilens baksida utan går upp över sidorna och in någon millimeter på framsidan. Hörnen brukar vara extra förstärkta för att tåla alla stötar som kan bli mot telefonen.

Dessa modeller går under lite olika namn beroende på tillverkare.

Fodral

Vill man skydda sin mobil lite mer är ett mobilfodral att rekommendera. Till skillnad mot de klassiska skalen skyddar mobilfodralet både fram och baksida av telefonen. Dessa är ofta tillverkade av läder, s.k läderfodral och kostar strax över 100-lappen och uppåt.  Lädret sitter kring hela telefonen vilket skapar ett bra skydd samtidigt som det gör mobilen ett mer unikt utseende. Snyggt och funktionellt.

Ett annat alternativ är de fodral som går under namnet Plånboksfodral. Dessa öppnas likt en bok där mobilen sitter på insidan av bokens baksida. På andra sidan kan kreditkort och andra kort sättas i korthållaren som finns.  För många blir detta skal ett sätt att slippa ha med sig plånbok och mobil eftersom skalet blir de två sakerna i ett.

Bumper

Den enklaste modellen av ”skyddsskal” är de som kallas för bumper. Till skillnad mot övriga skal så skyddar en bumper enbart på sidorna av mobilen. En bumper består nämligen enbart av en tjockare ”ring” som sätts på mobilen. Den skyddar mot stötar som kommer på sidan. De som väljer detta alternativ rekommenderas att komplettera med skyddsplast som fästes på dispayen för att skydda mot repskador.  En sådan plast rekommenderas att alltid användas i de fall som skalet eller fodralet inte täcker hela displayen eftersom ytan mycket lätt blir repig.