Fördelen med att skicka sms från datorn

De flesta skickar Sms från sin telefon vilket också var grundtanken när sms en gång lanserades. Det är ett snabbt och smidigt sätt att nå varandra samtidigt som man vet att mottagaren läser när meddelandet när det passar. Men det går även att skicka via dator vilket har flera fördelar.

meddelandet när det passar. Men det går även att skicka via dator vilket har flera fördelar.

Alltid gratis

Visserligen finns det abonnemang som gör att man får skicka hur många sms gratis som helst men alla har inte dessa abonnemang. De betalar istället 20-30 öre per sms. Det kan låta lite men blir närmare en tusenlapp per år eftersom de flesta skickar fler sms per dag än de egentligen tror. Att skicka via dator är alltid gratis – det enda som krävs är att man skapar ett gratis konto varifrån det går att skicka gratis sms.

De som har slut med pengar på mobilen eller inte vill lägga onödiga pengar på sms använder alltså denna tjänst.

Får användas på fler ställen

Idag är det förbjudet att tex använda mobiltelefoner på sjukhus. Stora skyltar markerar tydligt att man ska stänga av dem och framförallt när man är i närheten av känslig elektronisk utrustning. De som då kan låna en dator kan snabbt meddela sina vänner och anhöriga med sms om var de är och hur allt utvecklar sig. Visserligen skulle man lika gärna då kunna skicka mail men fortfarande har de flesta idag inte kopplat mailen till sin telefon vilket gör att sms blir det bästa sättet att verkligen snabbt nå personen.

Det går fortare

Världsrekordet för att skriva hela alfabetet på ett tangentbord är ca 1,3 sekunder. Nu skriver inte alla så snabbt men de allra flesta skriver snabbare på ett tangentbord då två händer kan användas istället för bara en hand. Korta meddelanden som ”ok” eller ”jag kommer snart” gör inte så stor skillnad men ska ett längre sms skickas går det betydligt snabbare att skriva via datorn.

Att skicka sms från datorn blir därför ett komplement och inte en ersättning för att skicka via telefonen. Men ett väldigt bra komplement.