Se fotboll Live – Åk på fotbollsresor

Man kan äta hur god mat som helst hemma, det är ändå en större upplevelse att äta på restaurang. Man kan lyssna på hur bra stereo hemma, det är ändå häftigare att uppleva en konsert på riktigt. Man kan se hur bra fotbollsmach som helst hemma, det är ändå inget mot att sitta på arenan och känna stämningen där.

Att åka på fotbollsresor har blivit allt mer populärt de senaste åren. Landskamper har alltid varit populärt tillsammans med resor till England eller Spanien. Men med Zlatans framfart i Italien ökade resorna dit och när han sedan förflyttade sig till Frankrike minskade antalet Italienresor drastiskt medan Paris snabbt blev ett populärt resmål för fotbollsresor.

Paketresa eller boka själv

Det finns två sätt att åka på fotbollsresor. Antingen köper man ett färdigt paket av en researrangör. Då ingår vanligtvis resa, hotellvistelse samt självklart matchbiljett och transit till och från matchen. Det enda som tillkommer är mat och dryck under vistelsen.

Det som många ser som fördelen med dessa fotbollsresor är det som andra ser som nackdel.  Att åka på en arrangerad fotbollsresa är enkelt och smidigt vilket gör att man inte behöver bry sig i planering och bokning av allt som resan ska bestå av.  Men att resa i grupp skapar också vissa ramar som man bör följa. I det paket som bokas ingår flera delar och det går inte att enbart välja vissa av dessa.  Skönt och smidigt anser vissa medan andra ser det som en begränsning.

Även priset kan både vara en fördel och en nackdel när fotbollsresor bokas genom arrangörer. Ofta är de dyrare än om man bokat allt själv och jagat billigaste hotellet, billigaste flygbiljetten och billigaste matchbiljetten. Men det behöver inte vara så. Arrangörerna har mängdrabatt vilket gör att de betalar mindre än de privatpersoner som bokar sina fotbollsresor själv.

Det finns en rad olika företag som erbjuder dessa paketresor och information om de olika ligorna och olika sorters fotbollsresor går att läsa om på deras hemsidor. Det finns även flera sidor som bjuder på reseskildringar och bloggar vilket kan skapa inspiration till den egna resan, däribland Livesport.se. Läs  mer om fotbollsresor på livesport.se

Planera långt i förväg

De som är ute för sent kommer snart märka att biljetterna till matcherna är slutsålda och att det enda sättet att få komma in på arenan är genom att köpa anordnade fotbollsresor. Researrangörerna har nämligen prenumeration på biljetter och har även många gånger möjligheten att sälja tillbaka de som de inte får sålda. Det är därför som de kan annonsera om fotbollsresor med biljetter till stormatcher långt efter att biljetterna på den öppna marknaden tagit slut. Visserligen finns alltid möjligheten att köpa en biljett svart utanför arenan på plats. Det är inte något som rekommenderas då priset kan bli betydligt dyrare än att köpa det innan resan startas. För det andra är man aldrig säker på att det är äkta biljetter som säljs.

Färdas tryggt

De som köper fotbollsresor i paketform får både boende, transit och biljetter för ett enda paketpris. Eftersom allt ingår behöver man aldrig oroa sig för att hitta lokala transportmedel på matchdagen. De som syr ihop sina fotbollsresor själv behöver däremot även tänka på hur man ska ta sig till och från matchen. Är det enbart en match man ska till och man bor centralt är det vanligtvis inte några problem. Men många passar på att bygga ihop fotbollsresor där flera matcher ingår. Det krävs då lite mer planering för att allt ska fungera smidigt och lätt. Många hyr en bil för att färdas mellan arenorna samtidigt som de har en flexibilitet att även utforska landet de dagar det inte är match. Om en bil ska hyras så välj någon av de stora biluthyrningsfirmorna. Det ger en betydligt större säkerhet än om små lokala företag anlitas. Inte bara för att de stora överlag vill hålla en hög kvalité utan även för att allt kommer att flyta på betydligt enklare om olyckan är framme och försäkringsbolaget behöver kontakta biluthyrningsfirman.