Så mycket billigare är Floridabollar

 Vad kostar en golfboll att köpa in? Precis som med allt beror det på vilket märke man vill ha och vilken kvalité. Proffsen köper riktigt dyra medan glada amatörer ofta väljer de billigare på marknaden. Men det finns ett steg till att gå om man vill hålla nere priset på golfbollarna. Detta är att köpa begagnade bollar vilket vanligtvis kallas för Floridabollar.

 Bara för att en boll är spelad med en gång så betyder det ju inte att den är dålig. I så fall skulle man ju enbart använda bollarna en gång och sedan slänga bort dem. Med andra ord är det inget fel på att använda begagnade bollar (Floridabollar). Blir man sedan proffs någon dag och vill vara extremt noga med detaljerna kan man återgå till köpa nya bollar. Men till dess kan man spara en hel del genom att köpa de begagnade bollarna.

 Typindelning

D e företag som säljer Floridabollar samlar in bollar från golfbanor genom att söka upp dem i skogar, vattenhål och liknande. Dessa typvärderas sedan vilket gör att man kan köpa bollar med olika kvalité. De som inte alls bryr sig om kvalitén utan bara är ute efter att hålla nere priset ska exempelvis välja D-kvalité. De duger till att spela med på ranch eller liknande men rekommenderas inte till spel på bana. Däremot om man väljer kvalité A,B eller C kan man mycket väl spela en runda med dessa.

A klassen går att jämföra med en helt ny boll – men som är billigare.

 Pris?

För att visa på hur mycket man kan spara genom att köpa Floridabollar presenteras här en prisjämförelse tagen från www.floridabollar.com

 callaway-hex-blackEn av de golfbollar som är bland de dyrare är Titleist Pro v1 2013. Dessa har ett riktpris på 549kr för ett dussin. Med andra ord 45,75kr st. Slår man bort  100 bollar på en säsong så har man slagit över 4500kr till skogs.  Bara genom att köpa dessa i A-kvalité (vilket motsvarar nyköpta) får man dem för 319kr. En rabatt med över 40%!

Spelar man som amatör kan man mycket väl unna sig att spela med dessa golfbollar med något sämre kvalité. C-klassen kostar 169kr. Genom att köpa Floridabollar har alltså alla råd att både köpa och slå bort riktigt fina golfbollar.

 Den som vill pressa priset ytterligare kan ju välja ett annat märke. Pinnacle Gold kostar 149kr för 12st vilket är 12,40kr per boll. Väljer man A-klassen fås dessa för 69kr och C+ klass (mellan C och D) för 19kr.  Det är då under 1,5kr per boll.

 Det är till och med möjligt att få en boll under en krona. Då väljer man blandade golfbollar och med en D-klass. I detta fall går det att få dem för 11kr för 12 bollar.

 Ännu billigare

Jämförelsen ovan visar att Floridabollar är vägen man ska gå för att få ett riktigt bra styckpris. Men det finns även ett steg till man ska ta för att pressa priset. Det är att köpa storpack. Ovan nämnda priser är vid köp av 12 bollar. Köper man 50 eller 100 bollar får man självklart mängdrabatt.