Handbolls VM – höjdpunkten för många sportfanatiker

Ända sedan 1938 har man kunnat njuta av handbolls VM, som helt klart domineras av de europeiska lagen. Det enda som kommit emellan turneringen är andra världskriget men så snart stridsyxan grävdes ned tog man tag i sporten igen och många europeiska lag satsade hårt på sporten. Sedan 1993 kan man följa handbolls VM och kampen om medaljerna vart annat år och är en av dom mest publiktäta sporterna som finns.

Handbollskulturen störst i Europa

I takt med att de europeiska lagen växte fram och tog plats, vann medaljer och visade upp sina talanger började sporten växa sig större och blev allt mer populär. Matcherna började locka till sig publik och idag är handboll, speciellt handbolls VM, ett väldigt välbesökt arrangemang oavsett vilket värdlandet är. Många åker långväga för att se sitt favoritlag och kulturen inom sporten är i allra högsta grad pågående. Handboll är också en väldigt publikvänlig sport och kanske är det just därför det är så populärt. Åskådarna bjuds på underhållning matchen igenom och man sitter aldrig riktigt säkert.

Handbollens främsta mästare

Det kanske inte är så konstigt att handbollen blivit stor i Europa med tanke på många länders stora framgångar. När det kommer till just handbolls VM är det faktiskt Sverige som tagit flest medaljer i mästerskapet. Inte mindre än 4 guld, 3 silver och 4 brons, alltså totalt 11 medaljer som svenskarna kan stoltsera med. Frankrike är det land som plockat på sig flest guldmedaljer, hela 6 stycken och de båda länderna, tillsammans med Tyskland, är nationerna som deltagit i flest VM.

Handbolls VM spelas på våren vart annat år och det är då sportfantasterna bänkar sig framför TV:n för att följa sitt lands framgångar i turneringen. Många väljer dessutom att resa utomlands för att kunna se matcherna på plats, vilket måste betyda att handbollskulturen är otroligt stark och levande.