Tips på två billiga leksaker

Att köpa leksaker behöver inte betyda att man måste lägga ut tusenlappar. Många gånger roar sig de mindre barnen lika gärna med enkla och billiga leksaker precis lika mycket som de mer avancerade och mer detaljerade sakerna. Det är ofta vi vuxna som tror att barnen vill ha dyrare saker än vad de egentligen vill. Mycket handlar också om vad man presenterar för sina barn och vilka lekar man inspirerar till.

Bland utbudet av billiga leksaker finns bland annat detta:

Rit- och pysselbok: Ritblock är ett måste i varje barnfamiljs hus. Det brukar inte vara svårt att få ett kilo papper för under 50kronor och då räcker det riktigt länge. Pysselböcker kan även köpas i olika svårighetsgrad och det gäller att välja rätt så att barnen blir underhållna länge men utan att de för den skull ska tappa tålamodet. Släng alltid med en pysselbok i varukorgen eller om du hellre handlar leksaker online så passa på att beställa flera på en gång. Vanligtvis får man ju gratis frakt om man handlar för en viss summa. Köp hem, göm undan och ta fram vid behov.

Lego:

Vissa skulle säga att lego inte alls skulle kunna hamna i kategorin för ”billiga leksaker”. Även om man kan pressa priset något om man köper leksaker online så är lego en relativt dyr leksak. Ändå är det bland det billigaste man kan köpa. Allt handlar om hur man räknar. För det första leker barn med lego i timmar i sträck och för det andra går det att leka med från att barnen är tre till tretton. Ibland längre än så. Vilka andra leksaker håller den livslängden – förutsatt att man inte dammsugit upp alla bitarna innan dess.

Oavsett om man tycker om att köpa leksaker online eller i butik så handlar det alltså om att inte bara titta på priset utan tänka efter hur länge sakerna kommer att lekas med. Det är ändå det som till sist avgör när man måste köpa nytt.