Fri Frakt gör onlinehandeln mer attraktiv

 När onlinehandeln började växa fram var det framförallt två saker som gjorde att människor var skeptiska till detta. För det första var det många som tyckte det kändes osäkert att betala över nätet och för det andra var frakten ofta så dyr att det inte var lönsamt att köpa några få produkter. Detta med all rätt. Att få fri frakt hos nätbutiker eller kunna betala med många olika betalningslösningar var väldigt ovanligt i början.

 Båda dessa punkter har förbättrats avsevärt och idag är näthandeln extremt stor och växer i genomsnitt 10% per år. Gällande säkra betalningslösningar har säkra tekniska lösningar utvecklats för de som vill handla med kort samtidigt som många företag erbjuder en rad olika betalningslösningar för de inte vill uppge sitt kortnummer.

 När det kommer till fraktkostnaden så blir det allt vanligare att få fri frakt hos nätbutiker. Det är egentligen det sista steget i konkurrensen mot de fysiska butikerna. Men hur man får fri frakt hos nätbutiker varierar.  Det kan presenteras i olika steg.

 Köpesumma

För de butiker som säljer produkter för väldigt små summor är det en ren förlustaffär att bjuda på frakten. Om en konsument köper för 10kr och frakten kostar 49kr är det alltså ohållbart.

För att få fri frakt hos nätbutiker som säljer sådana produkter krävs det oftast att man köper för en viss summa. Det kan exempel vara att om man lägger en order på minst 500kr så får man frakten gratis.  Det är inte bara ett sätt att premiera kunden med fraktkostnaden utan även ett sätt att locka till merköp.

 Kampanjer

Nästan alla butiker online erbjuder någon gång kampanjer som gör att man får fraktfritt. Att få fri frakt hos nätbutiker genom rabattkod är alltså ett sätt som gör att man sparar en del men det kräver också att man vet vilka som har aktiva kampanjer.

Eftersom det finns en hel del att spara på att använda sig av fri frakt hos nätbutiker kan det vara lönsamt att först titta in på fri-frakt.se. Det är en sida som radar upp mängder av onlinebutiker som antingen för tillfället erbjuder denna rabatt eller som standard har fraktfritt. Med andra ord kan man genom denna sida hitta sin väg till fri frakt hos nätbutiker och därmed spara en hel del.

 Alltid fri frakt

Att få fri frakt hos nätbutiker oavsett vilken summa man handlar för börjar bli allt vanligare. Att som konsument inte behöva bry sig om att en fraktkostnad kan göra det billigare att köpa plagget eller prylen på stan istället är bekvämt och enkelt. I och med att det alltid är fri frakt har onlinehandeln i stort sett endast fördelar mot att handla i fysisk butik. Den enda fördelen med att gå i en affär är att man kan känna på produkterna men när inte det behovet finns är fördelarna med de fysiska butikerna mycket få i jämförelse mot att handla online.

 Fri frakt och fri retur

Att få fri frakt hos nätbutiker och även fri retur är det generösaste alternativet. Detta har blivit allt mer vanligt hos klädbutiker vilket underlättar shoppandet avsevärt. Då har man inget att förlora att handla hem lite mer än vad man egentligen har tänkt att köpa. I lugn och ro kan man sedan fundera klart hemma om vad man vill behålla och vad man ska skicka tillbaka.