Klassiska turistmål i London

Det sägs att man inte kan ha varit i Paris utan att sett Eiffeltornet. Att det är lika otänkbart som att varit i London utan att sett Big Ben. De som inte vill söka sig till de mest klassiska turistfällorna kanske inte håller med om det. Men de som vill besöka de mest klassiska ställena i vardera stad bör definitivt se Big Ben i London.  Utöver det finns det några till ”måsten” i staden.

1.      Tate Modern

Konst kan var enkelt, tydligt och något alla kan förstå. Men det kan lika gärna vara betydligt mer abstrakt och otydligt. Oavsett vad man gillar för konst så bjuder Tate Modern på något för alla. Ett konstmuseum som är ett måste för den konstintresserade men även många andra kan fördriva några timmar här.


2.      Hyde Park

En av Europas mest kända parker är Hyde Park. En mycket stor park som sjuder av liv på sommaren. Här finns en sjö, fina planteringar, bollplaner och möjlighet till fina promenader med pauser på någon av parkbänkarna. De fina sommardagarna kan det nästan vara svårt att hitta en plats för sin picknick.

De som vill yttra sin åsikt kan med fördel besöka parken på söndagförmiddag. Det är nämligen då som Speakers Corner är aktivt som mest då vem som helst har möjligheten att få tala från talarstolen.

 

3.      Themsen

Themsen är den flod som rinner genom hela London vilket alltså blir svår att missa om man är i huvudstaden. Jäms med floden finns det en rad aktiviteter att välja mellan. Men det enda som krävs när man är i London är att man har sett Themsen. Ska man hinna med alla ”måsten” får man inte lägga allt för mycket tid på varje punkt

4.      Camden Market

En stark turistmagnet men detta fullt förståeligt. Istället för att shoppa på Oxford Street där märkeskläderna säljs i exklusiva butiker så kan Camden Market väljas där det kryllar av butiker som säljer det mest väntande – och oväntade.

5.      Harrods

Det är få affärscentrum som fått sådan glamorös stämpel som Harrods. Hit går man inte i första hand för att shoppa utan för att titta och fascineras.  Exklusivitet är dess ledord och de håller de verkligen rakt igen.  Bara att se alla de förbudsskyltar som finns vid ingångarna är fascinerande. Sedan gäller det att hålla dessa förbud också. Annars kommer en artig men bestämd vakt fram och berättar vad som gäller på varuhuset. Som exempel att du inte får bära ryggsäck eller äta godisklubbor.