Att hitta annorlunda hotell på Kreta

  Kreta är en av de öar i Grekland som myllrar av turister under turistsäsongen. Alla stora charterbolag erbjuder resor hit då de anordnar allt från flyg och hotell till

utflykter på ön. Att boka en charter är ett enkelt och smidigt sätt att få allt klart för semestern på en gång men de som vill uppleva något annorlunda bokar boendet själv. Dessutom kan man genomföra resan billigare om man lägger ner lite tid på att jämföra priserna.  

Genom att boka hotell på Kreta själv kan man välja de små och familjära hotellen istället för de stora komplexen. För att hitta dessa kan man söka via någon av de sajter som sammanställer hotellutbudet på ön. Ett annat sätt är att läsa reseskildringar och faktasidor om ön för att på så vis få veta var det finns hotell som inte har avtal med dessa stora hotelljämförelsesidor. kreta

 De som kan språket eller är van att använda Google Translate kan gå ett steg till. En del mindre hotell och vandrarhem har enbart en liten hemsida där de anger priser och visar några bilder. De marknadsför sig framförallt mot inhemska befolkningen vilket gör att utländska turisterna mycket sällan hittar dem. Men med lite detektivarbete kan dessa hemsidor hittas och de mer udda boendeformerna testas. Däremot bör man även vara medveten om att servicen och språkkunskaperna inte alltid är lika bra som på de stora hotellkomplexen. 

Att boka hela vistelsen själv på ett okänt hotell/vandrarhem är alltså främst för de som tycker om äventyret och vill bo på ett mer udda ställe. Tycker man istället främst om stora hotellfrukostar, en reception som är öppet dygnet runt och stora pooler som barnen kan leka i bör man hålla sig till chartern. Med en charter vet man vad man får – detta på både gott och ont.