Luftfilter från Mannfilter

Det viktiga luftfiltret.

Luftfiltret är egentligen en ganska enkel mekanism på bilen. Som man kan höra på namnet så är dess huvuduppgift att rena luften som ska in i motorn. Filtret sållar bort buggar, partiklar och andra luftburna material som kan tänkas komma in i motorn. Även om filtret är relativt litet och enkelt skulle skadorna som uppstår utan dem helt kunna slå ut motorn.

Luften passerar genom filtret innan det når cylindrarna så det är viktigt att luften som kommer ut på andra sidan filtret är ren och fri från partiklar.

Storleken på filtret varierar från motor till motor, beroende på dess egenskaper. Hög motoreffekt kräver större filter.

All luft som kommer in till bilmotorn ska passera genom filtret så om detta är smutsigt kan det skada motorns funktion mycket. Det finns vissa tecken på att filtret börja bli dåligt och bör bytas, bland annat blir det mycket varmt och kvavt inne i fordonet och motorn börjar också fungera dåligt överlag. Det är rekommenderat att byta luftfilter varje gång man gör ett oljebyte. Mannfilter är specialister på just filter och deras luftfilter håller mycket hög standard.

Mannfilter.

Detta företag har snart varit verksamma i 70 år. De har ett nära samarbete med Hummel och utgör tillsammans Hummel Group. Bolaget har över 1000 anställda som enbart sysslar med forskning och utveckling, vilket lett till ett ständigt växande företag som i dagsläget tillverkar 16 filterdelar – varje sekund! Som kan höras av namnet är det just filter komponenter som är deras största fokus, både inom fordonsindustrin och inom industrin i stort. Deras ledord är kvalitet, service och utveckling och dessa strävar de ständigt efter att leva upp till. De försöker även att tillverka komponenter som är kompakta och tar tillvara på utrymmet på ett optimalt sätt. År 2013 gick företaget i vinst med runt 2,7 miljarder Euro, vilket visar lite på hur framgångsrika de är.

Info: ReservDelar24.se