Körkort.se – Bra eller dålig

Recension av körkort.se

Att ta körkort kostar pengar – mycket pengar. Oavsett om man väljer att göra all teori själv genom att låna böcker på biblioteket och träna praktiskt med familjens bil utan att betala någon bensin så drar kostnaden iväg ändå. Det är olika kurser som måste gås med handledaren, blanketter som måste beställas och ögonkontroll som man inte kommer undan.


Den som vill ta körkort på det absolut billigaste sättet måste ändå räkna med ca 6000kr. De som däremot väljer att ta några lektioner, går teorikurs m.m får räkna med det dubbla eller tredubbla.

Det är detta man ska ha i åtanke när man tittar på de körkortsprogram som finns på nätet via olika abonnemangstjänster. En av dessa är körkort.se. Detta är en slags körkortsportal där man kan läsa om vägen till körkort, olika delar inom körningen och vad de

Men framförallt är det körkortsteori de erbjuder. Men en flexibel lösning kan man träna på körkortfrågor vid datorn eller surfplatta vilket gör att man har möjlighet att plugga när som helst och var som helst. Här har vi den stora fördelen med körkort.se. Att behöva gå till en körskola på just deras öppettider för att sitta vid deras dator är inte i närheten lika flexibelt. Dessutom blir det dyrare.

Den andra fördelen är att de även har ett forum där man kan diskutera med andra elever. Detta skulle kunna utvecklats än mer med mer interaktion med lärarna på websidan. Det hade varit snyggt med några trådar där man kan få ställa frågor och få snabba svar. Eller små videoklipp som förklarar saker. På de punkterna är de inte bäst i klassen. Men på ren teoriträning är de nog i topp. Mycket bra upplägg på frågorna, alltid uppdaterade och mängder av frågor. Definitivt ett sätt för att nå körkortet snabbt och billigt.

Vad kostar då detta?  Allt beror på hur många månader man tecknar upp sig. Dyrast blir det om man tar en månad då priset landar på 298:-. Det är för dyrt. Den som kuggat och bara vill fräscha upp sina kunskaper ska inte behöva betala lika mycket som en bok för att få in de sista frågorna. Men priset går att få ner till en tredje del. Köper man sex månader på en gång kostar det 590kr. Med andra ord – det är billigare att ta sex månader än två månader…

Så sammantaget

+ Mycket bra struktur på frågorna och layouten. Det viktigaste!

+ Bra med forum

+ Flexibelt med facebookinloggning och kompatibilitet med surfplatta

–          Dyrt för enbart en månad

–          Saknar mer interaktion.

Fyra rattar av fem.