Pannband med eget namn

Idag går det att få sitt eget foto eller valfri text på nästan vilken produkt som helst. Extrakostnaden är ofta minimal och för en liten extrasumma får man en helt unik produkt som ingen annan har. Det kan röra sig om pennor, solglasögon, julgranskulor eller t-shirtar. Utbudet är enormt.

En produkt som det går att göra eget tryck på är pannband. Det är inte en av de vanligaste produkterna men det finns bland annat hos Netshirt som är ett företag som specialiserat sig på att sälja yrkeskläder, fritidskläder och barnkläder med personligt tryck. Pannbanden är 5,5 cm höga och alltså av den allra mest klassiska stilen.

Det första man gör är att välja vilken av de åtta färger som finns. Sedan väljer man trycket. Hos alla företag finns en begränsning för hur många ord som ryms på den produkt som ska få trycket. I detta fall är det 15 tecken. Det betyder att meningar är uteslutet utan man bör fokusera på namnet eller alternativt smeknamnet.

Priset är enbart 60kr st vilket inte är många kronor mer än om man hade köpt pannbandet utan tryck på exempelvis Stadium eller Intersport.

Varför namn?

Det finns många olika anledningar till att trycka ett namn på ett pannband. Två av dessa är:

Unikt: Att ha lika kläder som alla andra är inte uppskattat. Speciellt inte för ungdomar. Alla vill vara individer och välja sin egen väg att gå. Att ha eget tryck skapar denna unika touch.

Lättare att hitta: För föräldrar är detta ett utmärkt sätt att hålla rätt på kläderna på dagis, skolan eller var nu barnen lägger ifrån sig dem. Att märka upp kläder med märkpenna är visserligen ett alternativ men det finns nackdelar med detta. Märkningen kan lätt slitas ut och dessutom kan den vara svår att hitta. Med ett stort tryck över hela pannbandet kan man vara säker på att åtminstone hitta det detta plagget.