Jakten på den perfekta sport-bh:n

Alla kvinnor som tränar regelbundet borde ha en bra sport-bh. Det låter ju enkelt. Men hur ska man veta vilken sport-bh som är bra och vilken som inte är bra?
En bra sport-bh kan se annorlunda ut för olika personer. En bra sport-bh beror helt enkelt på hur den passar ändamålet – det vill säga din träningsform, och hur bra den passar dig själv. Det kan nämligen vara så att en sport-bh som är perfekt för din kompis är helt fel för dig.

För att reda ut detta ska vi kika lite närmare på vad man behöver ta i beaktan när man ska handla en sport-bh.

1. Sport-bh:n passar ändamålet

Börja med att välja en sport-bh som passar din träningsform som du kommer att utöva, eftersom olika träningsformer kräver olika mycket stöd för brösten. Om du ska träna lugnt med stretchning och yoga behöver du inte alls ha samma stöd som om du springer, tränar crossfit eller dansar salsa. Man kan kort och gott säga att ju högre intensitet du tränar på – desto bättre stöd behöver du. Ska du alltså träna yoga kan det gott hända att den billiga sport-bh:n från H&M är den perfekta, medan om du löptränar antagligen behöver en dyrare sport-bh:n för att den ska vara bra för dig.
Men det är inte bra priset som styr detta. Det du ska leta efter är hur bra stöd sport-behån har. Större stöd passar för högintensiva träningsformer och lite stöd passar för lugna träningsformer.

2. Välj en sport-behå som passar dig
Förstås så behöver sport-behån passa dina bröst för att den ska bli den perfekta för dig. Man kan generellt säga att ju större bröst du har, desto bättre stöd behöver behån ha. Har du väldigt liten byst så rör sig brösten mindre under träning, och därför behöver stödet inte vara speciellt bra. Har du däremot normalstor eller stor byst så rör sig brösten så pass mycket under träning att du helst vill ha ett bra stöd för att hålla dem på plats. För stora storlekar är det alltid bra med ett riktigt bra stöd, oavsett träningsform.
sport-bh.nu kan du läsa mera ingående om hur du väljer rätt storlek och rätt sport-behå för just dig. På sidan finns också ett dussintal olika sport-behån att välja på av de mest kända märken som finns på marknaden. En av de allra populäraste sport-behån med bra stöd för alla bröststorlekar är Shock Absorber, som du hittar här.