Herrsmycken blir allt vanligare

Det sägs att ens klädsel berättar för omgivningen vem man är. Det kan mycket väl stämma men det är inte bara klädseln som avgör detta utan även de smycken och som personen bär.

Att använda herrsmycken som halsband, armband och örhängen har blivit en allt mer vanligt. Det är inte bara enkla silverhalsband eller vigselringar utan det viktiga är att dessa smycken och accessoarer ska matcha med övriga klädstil och livsstil.

Skaftet

Halsband och armband är två av de herrsmycken som det säljs av allra mest.

Armband:

Armband tillverkas och säljs i en mängd olika material. Det kan bland annat vara flätade skinnremmar, silverkedjor, gummiarmband eller av stål. Detta är ett av de herrsmycken där variationen är som störst och det finns inte något som säger att det ena materialet är mer passande än något annat. Den som söker efter ett coolt och tufft armband kan lika gärna hitta det i gummi som i gediget stål.  Materialet är inte det som avgör karaktären utan snarare utseendet.

Förutom att materialet är olika varierar det även om armbandet har något märke eller inte. Märken kan vara ett namn, ord eller loga från ett klädföretag likväl som ett djur eller mystiska symboler.

Prismässigt är gummiarmband billigast men priset bör inte vara det som avgör först vilket herrsmycke som ska köpas in. Det ska matcha dig och vem du är i första hand.

Halsband

Den andra kategorin av herrsmycken som det säljs mycket av är halsband. Även när det gäller dessa finns det en rad olika material att välja mellan även om det är något färre än vid armband. Materialet i halsbanden är främst silver och stål men det förekommer även läder och andra material.

Vid val av halsband behöver man ta ställning till om själva halsbandet ska vara i fokus eller om fokus ska ligga på vad som hänger i det. Det som främst skiljer dam- mot herrsmycken är nämligen att det är vanligare för herrar att enbart ha en länkkedja som inte har något smycke som hänger i det.

Länkkedjor (till herrar) som ska bäras utan hänge bör köpas något tjockare än de som ska ha hänge. Men även när ett hänge ska bäras bör man tänka till så att tjockleken på kedjan både matchar personens image och hängets storlek.

Hängen finns i mängder av modeller och storlekar. Många gånger liknar hänget inget speciellt utan är snarare en formation. Men det finns även de som helst vill ha något som symboliserar något viktigt i livet. Detta oavsett om det är religion, familj eller vänner som är det som ska lyftas fram.

De som ändå upplever att det inte finns något hänge som passar deras smak på marknaden kan lätt tillverka sig sitt eget. Det enda som krävs är att det går att fästa det på något sätt i halskedjan. Blir det problem kan hänget med fördel tas med till en guldsmed som kan fästa hängfästen i de flesta olika material. På detta sätt får du inte bara ett mycket personligt halsband utan även ett helt unikt.