Adrian Hammond – Ett klädmärke i tiden

Det är inte många klädmärken som på bara några år är riktigt stora och en självklar del av det svenska modet. De flesta går den långa vägen med att sakta men säkert göra sig ett märke på marknaden. Annat är det med Adrian Hammond.  Klädmärket startades år 2008 och hittade snabbt sin unika inriktning. En stil som kunderna tog till sig och som är väl omtalad i modevärlden. Kanske har de lyckats fånga det intresse som svensken överlag har. Man tycker om det svenska men samtidigt reser man mycket gärna ut i världen för att få inspiration och få uppleva andra kulturer. När man väl är hemma igen är det som ordspråket säger ”Borta bra men hemma bäst”.  Det ska vara mycket Sverige med inslag av utlandet – precis som Adrian Hammond speglar i sitt utbud.

Designen är främst grundad på en genuin svensk stil. Detta med en ganska ”rough” touch med bland annat slitna och hårt tvättade jeans. Men detta samtidigt som man låter sig influeras av de trender som sträcker sig över hela världen.  Förutom den svenska stilen så är även denim ett kännetecken för Adrian Hammond. Det är mycket denim i olika former och färger vilket inte är oväntat då det är ett material som varit populärt i Sverige under en lång tid.

Tredje punkten som gör plaggen så tilltalande är att de är unika. Med unika tvättningar blir varje par helt personliga vilket gör att man inte behöver känna att byxorna man bär är en i mängden. För precis som vi alla är unika så vill vi också klä oss unikt.

Adrian Hammons vårkollektion 2014

Den kollektion som presenterats inför våren 2014 har en hel del inspiration från Kuba. Men det handlar bara om inspiration för fortfarande är det den genuina svenska stilen som ligger i grunden. Huvudstaden Havanna har länge bjudit på ett fokus av det sydamerikanska modet där mångfald och historia möter modernism och modiga nya inslag.

Detta har skapat en kollektion med plagg av mjuka färger och mönster men detta i en mycket lekfull kombination. Om man ska se  det svenska kontra det kubanska kanske det mer lekfulla kommer från Sydamerika medan det mer stilfulla, rena och mjuka inslagen är tagna från Sverige.

Adrian Hammond levererar en kollektion som mångt och mycket också har en klassisk solblekt look något som med lätthet går att hänvisa snarare till det Kubanska klimatet än det svenska.

Precis som Kuba haft en stort mått av amerikanskt inflytande så har även den amerikanska kulturen fått ett inflytande på Adrian Hammonds kollektion. Några klassiska ”Stars and Stripes” visar tydligt att Amerika får vara med på ett hörn. På så vis har man tagit inspiration från tre olika kontinenter med stilar, färger och mönster.

Återförsäljare

Utbudet från Adrian Hammond finns att nå både i fysiska butiker och online. Däremot är det tydligt att  inte alla butiker tar in hela utbudet. Några fokuserar på de färgglada jeansen som bland annat Washington Cote D´Azur som finns i flera färger. Det är några av de plagg som är något ”snällare” i sin look till skillnad mot resterande utbud av jeans som är betydligt mer slitna och urtvättade.

Andra affärer erbjuder polotröjorna från Adrian Hammond som även de är av en mer stilren design. En klassisk svensk/nordisk utformning med raka linjer och tydliga tryck.

Nackdelen (eller fördelen) med ett sådant brett utbud i en och samma kollektion gör att det kan vara svårt för konsumenten att få möjlighet att nå hela utbudet på en och samma gång.

Men det finns alltid undantag. Showrum.se är en av de sidor som inte begränsat sitt utbud till enbart jeans, t-shirtar eller polotröjor. Här får man som kund själv välja vad man är intresserad av istället för att begränsas utifrån vad inköpsansvarige tycker är snyggt.  För den som är intresserad av hela utbudet från en av de hetaste modemärkena i Sverige är det fritt fram – här finns alla plagg från A Hammond.