Nya designlampor som ser antika ut

Det kan bli riktigt dyrt med antika lampor. När det bara finns ett exemplar så kan man ju heller inte göra mycket åt saken om det visar sig att designlampan har ett konstruktionsfel som inte går att laga. Om man tycker om den antika looken så kan man finna designlampor som är nya men med denna design. Det finns gott om lampbutiker som erbjuder lampor med mässingsdetaljer och annat som för tankarna till 1900-talets tidiga hälft.

Är man händig så kan man ju renovera en modern lampa för att få den att se gammal ut. För att detta ska bli kostnadseffektivt så bör man testa med en begagnad lampa eller en pjäs som man redan har hemma och som ändå snart kommer att kastas ut. Man kan måla om lampfoten och sedan sandpappra för att ta bort en del av färgen. För sirliga lampfötter i metall så skapar detta en oerhört vacker effekt och har man använt sig av vit färg så blir resultatet en lampa som känns både skärgård och klassisk slottsdesign.
Sedan så kan man ju välja lampor som tillverkas just med tanke på att erbjuda den antika känslan och stilen. Har man ett arbetsrum med ett antikt skrivbord så kan det bli väldigt fint att ställa upp en bordslampa med mässingsfärger och kanske grön eller brun lampskärm. Det behöver ju inte vara en stor lampa som man ska ha för att se ordentligt när man jobbar. Designlampor är fina prydnader och har man skaffat vackra lampor till sovrummet så kommer den att ge inspiration för att den är så fin.
Vill man ha en antik look så får man även tänka på hur man placerade lampor historiskt sett. Det blir knappast så antikt om man ställer en lampa mitt på matsalsbordet som då man kanske hänger den som en kristallkrona i taket. Det här bör man tänka på då man beställer och inreder med nya lampor som ser gamla ut.