Heminredning gör du som du vill med

När man funderar på att göra om i sitt hem så tänker man ofta på vad som anses fint och vad som anses omodernt. Det här är helt fel tänk för det sista som betyder något är vad andra tycker. Om du surfar till inredningsbloggar på nätet eller för den delen besöker heminredningens Mecka Luceart.se för att få inspiration så är detta förstås fullt förståeligt. Om man inte själv jobbar med heminredning så måste man ju börja någonstans. Det enda man ska akta sig för är att inreda hemmet med sådant som man tror att andra kommer att tycka om. När man väl har gäster så kanske de imponeras av de coola möblerna och att man kan sitta i stolar som hänger i taket, men om man inte trivs med detta i vardagen så är valet av inredning usel!

I ditt hem så gör du som du vill vad gäller möbler, prydnader och färger. Om du tycker att en uppstoppad katt i hallen är precis det som får dig att må bra då du kommer hem så ska du ställa den där. Det spelar ingen roll om det finns folk i din omgivning som tycker att det här är så smaklöst som det kan bli. De bor inte i ditt hem så du behöver verkligen inte inreda utefter deras smak och tankar om vad som är normalt.
Färger kan påverka hur man upplever ett rum och något som allt fler har upptäckt är den urgamla konsten att måla motiv på väggar och i tak. Man kan få ett rum att kännas större om man målar in falska vinklar och fönster. Det här skapar fantastiska synvillor som man mår bra av. Det finns hobbykonstnärer som klarar av den här typen av arbete och de kan till och med måla så att det ser ut som att man har marmor på väggen istället för en helt vanlig plasttapet!