Att flytta kontoret…

Det lilla enmansföretaget växte sakta men säkert och blev till ett tremansföretag. De kunde fortfarande vara kvar i de gamla lokalerna även om det blev lite trängre. Men när de skulle ta steget och expandera till tio anställda var det betydligt svårare. Nya lokaler behövdes och flytten av hela kontoret behövde ske snabbt, smidigt och enkelt. Lösningen är att anlita företag som har som specialitet att arbeta med kontorsflytt. Fördelarna är många:

Smidigt med god planering

Genom att anlita proffs kan personalen lägga fokus på det de är duktiga på så tar flyttpersonalen helt och hållet ansvar för planeringen av flytten. Det betyder allt från inköp av lådor, nedpackning och uppackning.

Säkerheten

Specialutrustning kan användas vid tunga lyft vilket gör det betydligt säkrare än när flera privatpersoner ska hjälpas åt för att bära de tunga sakerna. Även den emballage som används är säker och tillförlitlig och betydligt bättre än de dagstidningar som vanligtvis används vid flytt.

Provkörning

När allt är på plats går inte flyttfirman hem och tackar för sig. De är även med och provkör all utrustning så att allt fungerar.  De som anlitar kontorsflytt kan därför vara säker på att allt blir både flyttat och installerat korrekt.

Återvinning eller arkivering

Vid flytt brukar det alltid komma fram en hel del saker som kan arkiveras, slängas eller som måste sekretesstuggas. Oavsett behov hjälper kontrosflyttsfirmor till med det som behövs. En flytt blir då inte bara en flytt utan ett tillfälle att städa kontoret i grunden vilket brukar vara nödvändigt efter allt för många år på samma ställe.

 

Billigare


De som säger att det är dyrt att anlita flyttfirmor ser endast på det pris som flyttfirman tar. Det man inte tar i beräkningen är alternativet. Om personalen själva skulle packa, flytta och packa upp allting tappas rejält många arbetstimmar. Det kommer att gå långsammare än om flyttföretaget gör det vilket gör att förlusten i tappad arbetstid till största sannolikhet blir högre än den summa som står på flyttfirmans faktura.