Måltidsersättning – Inte bara en ersättning

Det finns en rad olika sorts måltidsersättningar på marknaden. En del är specialanpassade för de som tränar hårt medan andra är till de som vill gå ner i vikt. Egentligen är namnet något missvisande eftersom man får känslan av att det vore bättre att äta en vanlig måltid. Men kollar man vad måltidsersättningar innehåller så är det många gånger betydligt mer näring och vitaminer i dessa än i många måltider.

Måltidsersättning har alltså flera olika funktioner. För det första ska de vara mättande eftersom man äter/dricker den istället för att äta ett mål mat. Det betyder inte att man bli lika rejält mätt som efter ett skrovmål på en hamburgerrestaurang men att en ”lagom” mättnad ska infinna sig. Där är också en av fördelarna. De som tränar kan exempelvis med fördel ta en måltidsersättning före träning och bli mätt men ändå inte bli tung i magen.

Den andra funktionen är att ersättningen ger den näring och de vitaminer som kroppen behöver utan att man för den skull får i sig för många kalorier. Med andra ord är det ett mycket bra sätt att gå ner i vikt utan extremt jobbiga bantningskurer.

Ett Komplement på vägen

 Ett första steg till en bättre livsstil kan därför vara att byta ut en måltid per dag till en måltidsersättning. Men det man ska komma ihåg är att denna ersättning bara är en hjälp på vägen men att även fler steg måste tas för att långsiktigt gå ner och behålla den nya vikten. Man bör alltså jobba med att lägga om sin kost till det bättre under den period man äter måltidsersättningen. För att räkna med att äta denna under en lång tid är ett feltänk. Detta bland annat för att det rekommenderas att man bara använder ersättning dagligen i en två veckors period. Men precis som med alla vägar så behövs en kickstart. Något som får personen att gå ner de första kilona. Det är där som måltidsersättningen verkligen har sin funktion.

Det finns dock många produkter som är rent av ohälsosamma och som innehåller en rad olika ämnen som dessutom är olagliga att använda i andra länder än Sverige. Därför är det viktigt att du väljer rätt produkt, vilket kan vara svårt då marknaden för detta är brett. På Måltidsersättning.com har man testat och tagit fram de bästa alternativen på marknaden så att du inte behöver få i dig en massa skadliga ämnen under diet.