Viström Webb – Tekniska lösningar för webben

viström webbNu har jag haft företaget i så många år utan att ännu skapat en hemsida. Det måste jag ta tag i på en gång och det är väll inte så svårt med dagens mallar och guider att visa upp vad jag har att erbjuda via webben

Så resonerar tyvärr för många är det gäller att bygga upp en hemsida som ska sälja företagets produkter eller tjänster. De som driver företaget ser då hemsidan som en sekundär plats som enbart tidigare kunder ska besöka. Vill de locka till sig nya kunder, skapa en öppen och enkel e-butik eller kunna erbjuda digitala kampanjer bör de istället vända sig till en webbyrå som tex Viström Webb som har följande utbud.

Webbplats

Idag söker  över 90% av befolkningen information på internet innan de bestämmer sig för inköp av kapitalvaror eller digitala tjänster. Detta oavsett om det rör sig om en kamera, skidor eller textproduktion av ett skribentföretag.

Det är därför extremt viktigt att ha en hemsida som speglar den image som företaget vill förmedla. Om produkten är väldigt bra och priset extremt lågt men affären ser ruffig och ful ut är det många som vänder i dörren. Detsamma gäller för hemsidor.

Viström Webb tillhandahåller hemsidor som lockar besökaren att stanna kvar genom grafik och funktionalitet. Målet är att besökarna ska uppleva sidan som informativ och givande och inte säljande och påträngande. Detta i sig skapar mer intresse och i längden större försäljning.

Webbutiker

En webbutik är en hemsida som erbjuder försäljning online. Med andra ord behöver även dessa ha samma funktionalitet som presenterats ovan. Det som framförallt skiljer dem åt mot andra hemsidor är den tekniska lösningen som gör att kunden både snabbt kan hitta vad de letar efter och sedan snabbt och säkert kan beställa och betala för produkten

Viström Webb erbjuder flera olika tekniska möjligheter för webbutiker och ser alltid till butikens tekniska behov. Detta skiljer sig väldigt åt beroende på storlek på företaget samt vad de erbjuder.

Webbsystem

Med ett websystem menas en interagerad funktion på hemsidan som möjliggör för kunden, eller de anställda, att genomföra de önskvärda aktionerna. Det kan tex vara att kunder kan logga in och boka tider, skriva inlägg eller kommunicera med varandra. Lika gärna kan det vara att de anställda kan lägga bokningar och beställningar via ett internt nät.

Oavsett vad som behövs har Viström Webb den kunskap som krävs för att förenkla kommunikationen mellan kunder och företaget eller mellan de anställda.

Webbkampanjer

Då webbaserade kampanjer visat sig vara ekonomiskt mer fördelaktiga än vanliga reklamkampanjer är det allt fler som väljer detta sätt att marknadsföra sig. Det medför inte bara en riktad reklam mot en speciell kundgrupp utan går även att interagera med spel, facebook och andra social medier. Genom detta skapas en interaktion med de framtida kunderna som gör att de stannar upp och tar till sig företagets budskap betydligt bättre än vid vanlig ”monolog”reklam som är lättare att undvika.

Viström Webb kan bygga ihop tekniska lösningar oavsett om företaget vill marknadsföra sig via twitter, facebook eller Youtube. De kan även konstruera enklare spel som deltagarna kan tävla i.