Olika frågesporter på nätet

Att spela frågesporter är ett stort nöje hos många svenskar. Att spela bordsspelet TP är uppskattat men det är inte alltid man har flertalet vänner omkring sig som kan umgås och spela tillsammans. Då är det bättre att vända sig till internet där möjligheterna är betydligt fler. Alltid är det någon vaken, någonstans, som vill spela som motståndare. Hittar man ingen finns ju även alltid möjligheten att spela ensam också för att träna upp sina färdigheter.

Så vad finns det för olika slags varianter på frågesport på nätet? Här presenteras i alla fall några av dem:

Företagstävlingar:

Det är inte svårt att hitta företag som kör frågesporter på deras sidor. Man ska svara på några frågor och av de som svarar rätt vinner någon ett pris. Ibland är frågorna extremt lätta medan det i andra fall är betydligt svårare. Tjusningen är främst att man kan vinna pengar eller produkter.

Duellen

En mycket uppskattade variant av frågesport online. Man utmanar eller utmanas av någon annan som är registrerad på sidan och får exempelvis svara på 10 frågor. Sedan visas det vem som har haft mest rätt. Ibland finns även ett rankingsystem som gör att man ser hur man klättrar på rankingen ju mer gånger man vinner utmaningarna.

 Träningen:

Att spela frågesport själv är ett sätt att träna upp sina kunskaper. Enklare varianter av frågesporter finns det mängder av på nätet. Men här ska man tänka till lite.  Kom ihåg att det inte är säkert att det är rätt svar som är inlagt. Ofta är det bättre att hålla sig till etablerade frågesportsidor. Självklart kan det bli fel där också men ofta är medlemmarna snabba att påpeka detta i sådant fall.

Så lycka till och kämpa hårt.