Fördelar med artikelkataloger

Northerngalactic är en artikelkatalog. Det betyder att artiklar om precis allt mellan himmel och jord publicerades här. Det är det vanligaste med just dessa kataloger – att texter om allt är tillåtet, förutom porr och spel. Just denna har för några månader sedan även satt stopp för vidare artiklar om snabblån. Detta eftersom denna bransch annars skulle dominera katalogen för mycket.

Men det finns även de kataloger som har valt en smalare inriktning. Bland annat finns det en (stilbild.nu) som enbart tar in artiklar inom foto. En annan är (byggartiklar.se) som är en artikelkatalog avsett för byggbranschen.


Det som skiljer denna katalog mot många andra är att den är stängd. Med andra ord kan inte vem som helst skicka in en artikel utan i stort sett allt som publiceras är skrivet av en och samma skribent. Det skapar en trygghet i att det alltid är unikt material.

Men vad är fördelen med att publicera en artikel här?

Länkkraft 1 – För att kunna röra sig uppåt på det sökresultat som visas när man söker efter något på Google så behöver sidan ha länkar till sig. Länkarna talar om för sökmotorn att sidan är intressant och populär. De talar också om vad sidan handlar om. På så vis rankar man också bättre. Med andra ord påverkas chansen att ens hemsida ska synas bra genom en publicering på denna katalog.

Länkkraft 2 – Det är inte bara för att ranka bättre som artiklar publiceras. Varje dag är det mellan 50-100 besökare på denna domän. Besökare som letar efter svar på frågor de har om allt från badrumsrenovering till hur man bygger en egen getingfälla. Med intressanta och relevanta artiklar är det många som klickar sig vidare till de sidor som länkarna går till. Med andra ord får man även organisk trafik.