Använd en artikelkatalog för att få fler besökare

Det är väldigt enkelt att skaffa egen hemsida eller blogg idag. Vad som inte är lika enkelt är att få besökare till sin nya sida. Det krävs mycket arbete för att ens komma upp i 100 besökare om dagen. Det finns många olika strategier och tekniker att använda sig av för att få fler besökare till sin hemsida och i denna artikel tänkte jag ta upp en – nämligen att skriva artiklar som man publicerar i en artikelkatalog.

Vad en artikelkatalog är

En artikelkatalog är en webbplats där besökare tillåts lägga upp artiklar som de själva har skrivit. Länkkataloger har ofta någon form av krav på artiklarna som publiceras. Ett vanligt krav är att de måste innehålla ett visst antal ord och att man får använda ett max antal länkar i sin artikel. Artikelkataloger administreras nästan alltid manuellt vilket innebär att man kan få vänta några dagar efter man har skickat in artikeln tills den publiceras.

En artikelkatalog hjälper dig att få bättre SEO

Genom att lägga till din artikel i en artikelkatalog och se till att du använder ett ord eller en fras i artikeln för att länka till dig så kommer din hemsida få mer länkkraft. Tänk på att det ord eller den fras du vill fokusera på bör förekomma relativt frekvent i din artikel. Detta gör det lättare för sökmotorerna att förstå vilket ord eller fras artikeln handlar om, och om detta ord/fras sedan länkar vidare till din hemsida så fattar sökmotorerna att även din hemsida handlar om samma sak.

Enkelt sätt att få fler besökare

Slutsatsen är attlså att genom att lägga till välskrivna artiklar i artikelkataloger så kommer du få fler besökare. Dels från besökare som läser artikeln, blir intresserade och klickar sig vidare till din sida. Dels kommer du få besökare tack vare att artikeln ökar länkkraften till din hemsida och därmed kommer du synas högre upp i sökresultaten på t.ex. Google. Det är bara att medge att de allra flesta internetanvändarna idag använder Google för att hitta något, så för att de ska hitta till just din hemsida så behöver du synas där.