Massagebollen & dess positiva effekter

massagebollHur kan man använda en massageboll för att på bästa sätt utnyttja dess positiva egenskaper? En magnetisk massageboll är utrustad med hundratals vassa små taggar som pressas mot handflatan (eller annan kroppsdel) för att fungera på samma sätt som klassisk akupressur gör. Akupressurpunkter fungerar på samma sätt som akupunktur, och handlar alltså om att manipulera vissa punkter på kroppen för att åstadkomma positiva effekter. Varje punkt skall representera en kroppsdel eller eventuell åkomma, och genom att belasta dessa små punkter med tryck ska alltså akupressur ha positiva effekter enligt den gamla principen Ying & Yang. Ying & Yang handlar om att allt har en motpol, och att man kan påverka något genom att på något sätt förändra eller manipulera dess motpol. En nål i ett öra kan således alltså innebära att en viss nerv påverkas för att sedan påverka något annat i kroppen, osv.

 

Använd massagebollen på olika sätt

Massagebollen kan användas på många sätt. Det vanligaste sättet att nyttja funktionerna är att rulla bollen i handflatan, och pressa ihop handen för att de små taggarna ska pressas mot handflatan. Denna övning för med sig de vanligaste positiva effekterna av akupressur, det vill säga främst ökad blodcirkulation. Genom att man aktiverar kroppen skapar man tidiga fördelar genom användningen av dessa produkter, om man ställer sig skeptisk till övriga fördelar massagebollarna sägs ge skulle man kunna se som en eventuell bonus. Att använda massagebollen gör att gamla och inaktiva människor kan aktivera händer och armar på olika sätt för att behålla sin hälsa. Många äldre blir idag sittandes många dagar i rad, vilket har direkt negativa effekter på hur deras kroppar utvecklas. Människokroppen är byggd för att användas, och många kända kroppsliga åkommor kan kopplas till en inaktiv livsstil.

En av de mest positiva fördelarna med massagebollen är att den tack vare sitt mycket praktiska format kan tas med överallt. Personer som arbetar framför skrivbord och datorer kan få många positiva effekter av att använda en massageboll då och då.