Tjäna pengar på enkätundersökningar

Att göra enkätundersökningar online är ett sätt att tjäna lite extrapengar. Det handlar inte om stora summor per månad utan snarare lite fikapengar. Men de som gör dessa enkäter brukar resonera att ”många bäckar små” och det är troligtvis den inställningen man bör ha om man jobbar med detta. I början kan det upplevas som att det endast ger någon krona men de som jobbat med det ett tag märker snart att det är några hundralappar som går att tjäna per månad.

Så vad är enkätundersökningar och vad ska man tänka på?

 

Vad är det – Vad får jag?

Enkätundersökningar används av företag för att få reda på hur kundgrupper ser på deras produkt, reklam eller varumärke. De anlitar stora enkätföretag som låter tusentals medlemmar genomföra enkäterna. Att vara medlem är helt gratis.

Medlemmen får mail när de blir erbjudna att göra en enkät och i mailet framgår det alltid hur lång tid enkäten beräknas ta samt hur stor ersättningen är.

Tiden som de tar varierar mellan 1-30 minuter och ersättningen brukar vara någonstans runt knappt 1kr per genomförd minut.

De pengar som tjänas in betalas ut på olika sätt. Antingen får medlemmen poäng som går att byta ut mot presentkort eller andra premier. Eller så får medlemmen pengar som samlas på användarkontot. När en viss summa är uppnådd går det att få pengarna utbetalda till tex Paypal eller Paysonkonto.

Ge inte upp direkt

Allt för många gör två-tre enkätundersökningar och slutar sedan. De tycker att det är för långtråkigt och enformigt. Dessutom är det många som anser att lönen är för låg. Men allt blir vad man gör det till så de som är uthålliga någon månad kommer både lära sig att genomföra dessa på ett snabbare sätt (vilket ger bättre timlön), lära sig saker av enkäterna samt framförallt få sina premier. Men sanningen är att de som är ute efter snabba pengar inte ska jobba med enkäter.

Var med i många företag

Det finns 15-20 olika enkätföretag på svenska. Det betyder inte att alla är svenska företag men så länge som de erbjuder på svenska är det lätt att förstå och genomföra dem. De utländska företag som erbjuder svenska medlemmar att göra enkäter betalar vanligtvis ut lönen via Paypal.

De som även kan tänka sig göra enkäter på engelska har en uppsjö av företag att välja mellan eftersom även amerikanska företag låter svenska medlemmar vara med och göra deras enkäter.

Eftersom ett företag i genomsnitt ger sina medlemmar fem enkäter i månaden och dessa ger 20-50kr tillsamman behöver man vara med i många företag för att månadsutbetalningarna ska blir några hundra. En lista på enkätföretag som erbjuder enkäter på svenska hittar du på extrapengar.me/category/enkater-2/enkater/

Lär dig strukturen

I varje mail som skickas ut står det hur lång tid enkäten beräknas ta. Om det står tio minuter tar den säkert nio till elva minuter första gången du gör den. Möjligtvis andra gången också. Men det tar inte många enkäter till du lärt dig dess struktur dvs hur enkäten är uppbyggd och hur svarsalternativen presenteras. Det gör att du snabbt får ner tiden som du lägger på enkäterna från 10 minuter till 7-8. Det kan låta lite men skapar en betydligt bättre timlön.

Enkäter som beräknas ta 10 minuter som du får 10kr för ger en timlön på 60kr skattefritt om du gör den på beräknad tid. Om du istället gör enkäten på 7 minuter är timlönen 85kr. Det är visserligen ganska lite även om det är efter skatt men då ska man komma ihåg att detta troligtvis är det enklaste extrajobb som går att ha.  Man kan göra enkäter när som helst på dygnet och var som helst så länge man har tillgång till en dator med snabb internetuppkoppling.

Undvik tävlingsenkäter

Hur många tävlingar som de olika enkätföretagen erbjuder varierar. En del har inte några alls medan andra låter sina enkäter nästan endast bestå av tävlingar. Med tävling i detta fall menas att medlemmen fyller i enkäten som vanligt men istället för en ersättning delas en lott ut. Av alla som deltar lottas tex 500kr ut.

Chansen finns visserligen att vinna men det är lönsammare att endast koncentrera sig på de enkäter som ger en verklig ersättning.