Jämföra online – Enklaste vägen till billigaste försäkringen

Två av de sidorna som var först ut på marknaden gällande att jämföra priser var Pricerunner och prisjakt. Sedan dess har det kommit flera som har fokus på att ge konsumenten svar på frågan ”var hittar jag det bästa priset på just denna pryl”.

Men det är inte bara priser på produkter man kan jämföra. Lika lätt är det att hitta bäst pris på elavtal, lägsta premien på försäkringen eller högsta sparräntan. Det är just de två sista som man kan göra de stora vinsterna på. Köper man en pryl så kan man spara någon hundralapp eller vid stor investering en tusenlapp. Men inte mer. Jämför man kostnaden för försäkringspremier kan man också spara några hundralappar eller någon tusenlapp. Men detta per år.

Eftersom man måste betala en försäkringspremie en gång per år blir det man spar på att göra dessa jämförelser en rejäl summa i längden. En av de sidor som erbjuder gratis jämförelse av försäkringar är Insplanet. Genom att ha avtal med en mängd olika försäkringsbolag kan de snabbt och enkelt låta konsumenterna se vad som är billigt och vad som är dyrt på marknaden.  Det är ingen kostnad för konsumenten så utifrån den aspekten är det bara fördel.

Men det man däremot bör tänka på är att man kan spara pengar på försäkringar varje år. Att köpa en försäkring är inte samma sak som att köpa en pryl. När prylen är köpt äger man den och kan inte göra speciellt mycket åt det om man skulle ångra sig ett år senare. En försäkring är det betydligt lättare att byta. Av den anledningen bör man ta som vana att gå igenom hela det utbud av försäkringar man har varje år. Lägga ner 15 minuter på att jämföra dem på exempelvis Insplanet och på så vis se om det finns någon som är billigare och kanske bättre på marknaden. För allt förändras ju över tid.

Genom detta sätt kan man spara pengar varje år på försäkringarna och sparräntan. Det gör sidorna som jämför försäkringar, lån och sparande betydligt mer lönsamma än de som bara jämför prylar.