Fakturering för egenföretagaren

Som egenföretagare är fakturering ytterligare en av alla uppgifter man får ta på sig. Till en början gör nog många precis som jag gjorde – man hittar en gratis fakturamall på nätet och sedan börjar man fakturera, rakt upp och ner, inga konstigheter. Dock märker man ganska snabbt att det tar rätt mycket tid i anspråk och att det blir allt svårare att hålla ordning på ens fakturor desto fler de blir. Så vad gör man då? Man ger sig ut på nätet och letar.


Mitt sökande resulterade i att jag hittade ett faktureringsprogram, Faktura24, som passade mig utmärkt och som jag tror fungerar perfekt för alla egenföretagare. Programmet har en snygg och enkel layout och ett intuitivt gränssnitt, som gör att det är väldigt enkelt att komma igång. Man kan lägga till kunder och artiklar medan man skapar fakturan, något som är smidigt eftersom man inte behöver skapa artiklar och kunder innan man gör sin faktura, som det är på flera andra faktureringsprogram. Sedan kan man klicka på en knapp och så mejlar programmet automatiskt iväg fakturan – smidigt värre alltså.

För egenföretagare tror jag alltså att Faktura24 passar oerhört bra, just eftersom det är enkelt och har alla funktioner man behöver, utan att det blir krångligt och svåröverskådligt. Dessutom är det ganska billigt, det är långt billigare än större konkurrenter som Visma och Klarna, även om det finns billigare alternativ på marknaden också – dessa erbjuder dock inte alla funktioner som jag önskar eller har andra fel (svåra att använda, opassande fakturamallar) som gör att jag till slut valde Faktura24 som faktureringsprogram. Om du är egenföretagare rekommenderar jag alltså att du också tar en titt på detta program – det kan komma att spara dig såväl tid som pengar!