Att jämföra hemförsäkring – Den långa eller korta vägen

Generellt finns det två vägar att gå när man vill jämföra hemförsökringar för att hitta den som passar bäst i både behov och pris. Den ena vägen är betydligt omständigare än den andra men vilken väg man väljer får man självklart välja själv.


Gör det själv

Förutom priset på hemförsäkringen så är det flera andra punkter man bör fundera över och jämföra. Bland annat självrisk, hur stor summa på lösöret som försäkras och vad reseförsäkringen täcker. En lite dyrare hemförsäkring kan ju alltså vara mer passande än den billigare.

Ena vägen att göra denna jämförelse är att ringa upp 10-15 bolag och skriva ner deras villkor och pris. Sedan är det bara att lägga dessa bredvid varandra och bestämma sig för vilken som är bäst. Det som framförallt tar tid i detta fall är att söka upp nummer, stå i telefonkö och vänta in papper som ska skickas hem. Men det är en möjlig väg.

Låt någon annan göra det

Det mesta kostar här i livet men inte att jämföra hemförsäkring och inte att jämföra andra försäkringar heller för den delen. I Sverige finns det en del bolag som specialiserat sig på att jämföra försäkringar och hjälpa människor att hitta rätt beroende på behov. Dessa går att använda sig av på två sätt.

Antingen gör man det online genom att utnyttja företagens jämförelsesidor. Man fyller i lite uppgifter om sig själv och den försäkring man vill teckna och får efter ett tag fram förslag på försäkringar. Det är ett smidigt sätt att få ytlig information. Men många vill istället prata med någon så att man kan ställa mer specifika frågor och fördjupa sig i försäkringsavtalen. Dessa personer med fördel ringa upp dessa bolag och få denna hjälp. Då de är insatta i 10-15 olika försäkringsbolags avtal så krävs det alltså ett samtal istället för 15.