Fem olika sätt att döda mygg

De kommer surrande under ljumma sommarkvällar och sticker dig när du minst anar det, myggen finns överallt. Trots att de är små förökar de sig snabbt och när de kommer, så är det sällan ensamma, utan i miljoner. Här kommer därför fem stycken tips för att döda blodsugarna.

1. Kläm ihjäl dem med händerna. Det här gamla klassiska knepet fungerar överallt. Fördelen är att det är ett ganska så effektivt och  billigt sätt att avliva krypen. Nackdelen är dock att det gör ont att slå sig själv på vissa delar av kroppen och att det kan se väldigt skumt ut om man börjar slå på sig själv under en konsert eller fest.


2. Sug upp myggen med en dammsugare. Ett lite udda knep kan tyckas, men det kan fungera! Det går bäst om det är mycket mygg, då man får in många på en gång. Fördelen är att man får in väldigt många på en gång i dammsugaren och att det kan ses som riktigt kreativt av andra. Nackdelen är att det kostar mycket energi och pengar, dessutom finns det inte vägguttag överallt. Det kan också hända att myggorna inte dör utan flyger ut ur dammsugaren igen.

Dåliga förslag? Köp din myggfångare här

3. Slå ihjäl alla myggor och knott med en flugsmälla. En ganska naturlig metod att döda myggor på, flugor slår man ju ihjäl med en sådan och flygfä som flygfä. Fördelarna är att man mördar ganska så många kryp i en smäll och att det är billigt, dessutom behövs det ingen el till metoden. Nackdelen är att om du dödar  någon mygga som har sugit blod, så får du blodfläckar på det stället.

4. Använd insektsgift och spruta mot myggen. Gör som proffsen och använd spray för att döda ohyran, det går säkert att köpa i många affärer. Fördelen är att det ser coolt ut och att många myggor dör. Nackdelen är att det kan kosta mycket pengar att köpa och att det inte är så bra för hälsan.

5. Spruta vatten på myggorna med en vattenslang, så att de dör. En vattenslang finns i de flesta hem, speciellt i villor och vatten är inte så dyrt. Fördelen är att myggen drunknar, samtidigt som din gräsmatta blir ordentligt vattnad. Nackdelen är att strålen inte täcker så stor yta, så många mygg kommer att komma undan. Om man gör så här bland folk finns också risken att de som blir blöta inte känner sig så vänligt inställda till dig.

6. Köp en Mosquito Magnet. Den myggfångare som anses vara bäst på marknaden efter ett stort test av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut samt av test.se. Mosquito Magnet finns i flera modeller och vilken som passar bäst beror främst på hur stort problem du har av myggen. Men det är myggfångare deluxe oavsett modell. Räkna med 4-6 veckor och besvären är borta. Betydligt enklare och effektivare än de ovan nämnda förslagen.

 

Så av ovanstående förslag – Välj Mosquito Magnet om du har mer än ett tiotal mygg som ska bort.

Elektrisk Myggfångare

Elektrisk Myggfångare

Nedanstående bild är på en myggfångare för inomhusbruk. Fullt funktionabel för de som enbart vill jaga myggen inne.