Varför hemstädning på abonnemang?

Det finns en mängd olika tjänster som underlättar vardagen i dagens samhälle. Detta allt från företag som hjälper till med läxor med barnen och hämtar de små från dagis till de som kör ut matkassar eller erbjuder veckostädning. En av dessa tjänster är hemstädning. En tjänst som ökat mycket på senare år vilket inte minst beror på att fler och fler får upp ögonen för de många fördelar som finns med denna tidsbesparande RUT-tjänst.

För de som väljer att få fint i hemmet inför helgen med hjälp av ett städföretag finns det två vägar att gå. Antingen anlitar man ett företag för enstaka gånger eller så tecknar man ett abonnemang. Att göra det sistnämnda har flera fördelar:

  • Billigare

Genom att städföretaget vet att kunden återkommer kan de planera in städningen i schemat på ett betydligt enklare sätt. Det tar mindre tid för dem att hantera schemaläggning, kontakt och fakturering. Med andra ord kan de även erbjuda ett lägre pris. För att få det bästa priset ska man alltid fråga efter vilket pris man kan få för tjänsten om den tecknas på ett abonnemang.

  • Kort bindningstid

En sak som skiljer företaget åt gällande abonnemang på städning är bindningstiden. Man bör verkligen kolla upp detta i förtid. Som nämnts ovan är det ett sätt att på ett billigt sätt slippa städa  men med en lång bindningstid kan den billiga lösningen snarare bli dyr. Är man inte nöjd med vad företaget åstadkommer sitter man ju fast att betala relativt länge. Tidigare var det vanligt med relativt långa uppsägningstider, ex en månad. Men eftersom konkurrensen har ökat i branschen har även detta pressats ner betydligt. Nu är det inte svårt att hitta uppsägningstid på ca 2 veckor vilket är betydligt mer acceptabelt.

  • Samma städare

Fördelen för företaget är att de kan schemalägga städningen. Men det genererar även en fördel för de som får städningen. Detta eftersom företaget på ett enkelt sätt kan se till att det kommer samma städare varje tillfälle. Spelar detta någon roll då? Är det viktigaste inte att det blir rent och snyggt?

Jo, visst spelar det roll. Varför går man till samma frisör, samma bilverkstad och samma skomakare gång efter gång? Man vet vad man får och har byggt upp en relation vilket gör att man lättare kan kommunicera vad som ska göras bättre.

Så är det även med hemstädning. Det handlar om att göra det snyggt men lika mycket handlar det om att personen som städar snabbt ska lära sig hur städningen ska utföras för att just denna kund ska bli nöjd.

  • Eget städmaterial

Det är lite olika hur städföretaget resonerar gällande vem som ska stå för städmaterialet. Men i de fall som det är kunden som får stå för materialet så är det nästan uteslutande abonnemangskunder. Fördelen är att man kan välja ekologiska varor om man vill ha detta eller välja produkter utifrån lukt, innehåll eller att de är speciellt anpassade för inte framkalla allergier. Med andra ord kan man själv styra sin städning på ett annat vis. Hur företaget ställer sig i denna fråga är olika och är något man kan diskutera med dem inför att hemstädningen påbörjas.

Ett av de företag som just specialiserat sig på hemstädning i abonnemangsform är strykfritt.se. Många andra företag har många olika städtjänster men genom att enbart fokusera på en tjänst kan företaget erbjuda fördelar som andra städföretag inte kan.

Strykfritt Hemstädning på Abbonnemang