Två städtjänster som städföretag erbjuder

De flesta städföretag erbjuder idag en mängd olika städtjänster. Allt från tjänster som vänder sig mot privatpersoner i första hand till företagstjänster som underlättar för företag i deras vardagliga verksamhet. Den vanligaste städtjänsten för privatpersoner är hemstädning medan kontorsstädning är en av de vanligaste är kontorsstädning.

Hemstädning

Sedan rutavdraget infördes i Sverige har det blivit allt vanligare att privatpersoner anlitar företag för att få hjälp med städningen hemma. Familjer där båda föräldrarna arbetar kan ha svårt att hinna med städningen och väljer därför att ta hjälp av företag till en låg kostnad. Det är möjligt att anlita företag för enskilda uppdrag men oftast väljer man ett abonnemang där man kommer överrens om hur ofta städtjänsten ska utföras. Här är det upp till beställaren att själv besluta städfrekvensen utifrån ens egna behov. Innehåll går också att påverka och har man behov av snöskottning eller fönsterputsning så går det oftast att ordna.

Basutbudet brukar innehålla bland annat dammsugning av golv, mattor och möbler, moppning av golv, tömning av sopor och torkning av dörrar, karmar, fönsterbrädor och fria ytor. Vill man inkludera byte av sänglinnen eller få nya vackra blommor så finns det företag som även erbjuder detta. Vid intresse för hemstädning i Stockholm kan mer info läsas på hemstädningstockholm.info.

Kontorsstädning

De flesta företag väljer att fokusera på sin kärnverksamhet och istället för att själva anställa personal som städar kontoren så anlitar de städföretag. Kontorsstädningen brukar omfatta dammtorkning, dammsugning av golv och mattor samt moppning och våttorkning vid behov av kontorlandskapet. Generellt är det vanligare med kontorsstädning i Stockholm och andra storstäder än på riktigt mindre orter. Men allt fler inser fördelen med att lämna ut detta jobb till en extern aktör.

Eftersom många företag även har lunchrum och egna toaletter så kan man behöva städning av dessa utrymmen. Förutom själva städningen erbjuds ofta påfyllning av toalettpapper, pappershanddukar, tvål etc. om det är önskvärt. Utöver basutbudet finns det många företag som erbjuder extratjänster vid behov. Storstädning är något som många företag väljer att beställa ett par gånger om året och det samma gäller fönsterputsning och mattservice.