Och så var det gardinerna…

Ett hem är inte bara väggar och tak över huvudet. Många som har flyttat iväg någonstans kan känna en rejäl hemlängtan ibland, trots att den nya bostaden kanske har ett snyggare kök, bättre tvättmaskin och en större tv. Vad exakt som definierar hemma råder det vitt skilda meningar om. Dock kan nog de flesta åtminstone enas om att ett hem är personligt, på det ena eller det andra sättet. Här kommer några tips från Gardinstugan.

Ett citat, en låttext eller annan lyrik på väggarna är ett vackert sätt att göra hemmet mer personligt på. Våra posters kan dessutom på kreativa sätt kombineras och matchas med övrig interiör. På så vis kan du göra en redan personlig del av hemmet ännu mer personlig.

Textilier

Hänger din poster i närheten av ett fönster? I sådana fall kan det finnas utrymme för att komplettera den med ett par vackra gardiner. Kanske lämpar sig tyllgardiner, som närmast minner om en brudslöja, bra bredvid en bröllopstavla? Eller så kanske du har ett tyg som är speciellt för dig av någon annan anledning? Hur som haver bör anledningen vara mindre viktig, men desto viktigare är känslan tyget ger dig.

Att arbeta med textilier för att uttrycka sig själv är populärt i svenska hem idag. Om det inte är gardiner av något speciellt tyg, kanske det är kuddar eller täcken med eget tryck på. Vilken textil man än väljer kan de ofta matchas med tavlor och posters på kreativa sätt.

Växter

Principen är densamma. Vilka skäl man än har till att en särskild typ av växt ligger en nära om hjärtat är de perfekta att, på ett personligt vis, komplettera en kär poster med. Ett förslag är att ställa en vacker vas bredvid en bröllopstavla och varva med växter som fanns i blomsterarrangemanget under ceremonin. Det viktiga är givetvis att blomman betyder något just för dig. Det finns knappast några rätt eller fel när det kommer till att göra hemmet mer personligt.