Hemdekoration inom Shabby Chic

En av de starka inredningstrenderna för tillfället är Shabby Chic. En inredningsstil som inte till namn talar om vad den handlar för den ovane. Men den har en stark inspiration av den lantliga stilen men med mer fokus på färgen vitt. En stor del av inredningsstilen handlar om att ha rätt hemdekoration. Detta eftersom detta är en stil där man kan ha en hel del dekoration i hemmet.

Så vad kan man använda för detaljer?

Vitt med gammal stil – I princip kan man ha vilken dekoration som helst så länge det går i gammelvitt och en gammal stil. Vitt är den färg som starkt dominerar Shabby Chic och har detaljerna denna färg så kommer de smälta in. Skulle det funka med en platt-Tv av modernaste slag men i denna färg? Ja, i stort sett. Men det är även i sådana tillfällen som hemdekorationen fyller sin starkaste funktion. Om en sak inte helt och hållet smälter in i inredningsstilen är det bara att ”dekorera” den så det passar in. Fantasi och lite inspiration är det enda som behövs.

Trädetaljer – Även trädetaljerna bör vara i gammalvit färg. Självklart ska de även vara lite slitna för att få den lite äldre looken. För de som vill spara lite pengar finns möjligheten att köpa lite grövre brädor och måla med antikvit färg. Sedan putsas brädan med sandpapper och rispas lite med en kniv. På så vis fås den slitna looken trots att brädan är helt ny. Överlag är trä ett material som dominerar inom Shabby Chic så hemdekoration av detta materail passar utmärkt.

Zink – Ett hem i Shabby Chic utan hemdekoration i zink är inte komplett. En balja, hink, vattenkanna eller annat i zink bör finnas där. Det är näst intill ett måste.

Lycka till !