Containeruthyrning – Tänk på att

Oavsett om man har renoverat hela huset eller om man röjer och städar ur alla gamla förråd så kommer man till läget då allt skräp ska iväg till återvinningen. Ett alternativ är att hyra ett litet släp och köra i flera omgångar till närmaste återvinningsstation. Men ett betydligt enklare sätt är att kontakta ett företag som arbetar med containeruthyrning. Företaget kommer då ut med en container som placeras på gårdsplanen och som man sedan kan fylla med allt det skräp man vill slänga. Ett smidigt sätt att snabbt bli av med skräpet. Men tänk på några saker för att göra det ännu enklare och hålla priset nere.

Tillstånd?

Om inte containern står på egen ägd mark kan man behöva ha tillstånd från kommunen.

Planera för att hålla nere kostnaden

Även om det inte är speciellt dyrt med containeruthyrning så kan man hålla ner priset genom att planera i förväg. Priset beräknas på antal dygn som man vill ha containern samt en behandlingsavgift som grundar sig på vad för material det är i containern.

Genom att riva ut allt som ska slängas redan innan containern kommer på plats spar man lätt flera dagars arbete. På så vis hålls den kostnaden ner. Gällande behandlingsavgiften så går det att hålla den nere genom att sortera och koncentrera avfallet till en sort. Att skicka iväg en container med enbart trä är ju självklart billigare än om man fyller den med allt från metall och trä till deponiavfall. Ju mindre företaget som jobbar med containeruthyrning behöver jobba desto lägre pris kan de erbjuda.

Dessutom ska man komma ihåg att en container är betydligt större än vad man ofta tänker på och därmed kanske flera grannar vill vara med och dela på containern och därmed kostnaden.