Bästa duschmunstyckena

När man tar en dusch är munstycket avgörande för hur skön och bra duschen blir. Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man ska köpa ett sådan, bland annat ergonomin för att den ska kännas bra i handen, priset och utseendet.

En internetsajt har undersökt flertalet munstycken och betygsatt dem efter ett antal kriterier. Kriterierna var designen, den generella duschupplevelsen, ergonomin, vattenförbrukningen och priset.

Natura

Det munstycke som fick bäst betyg var Natura från företaget Oras. Den får anses vara medeldyr (eller kanske lite över medel) med ett pris på 760 kronor. Det höga betyget motiveras med bland annat med en vattenspararfunktion som reducerar vattenförbrukning med hela 50 % (8 liter per minut). Vidare värderar de formgivningen som de anser vara snygg, enkel och passande till de allra flesta badmiljöer och duschkabiner.

Betyg: 5

9300E 3S

Den här modellen är nästan hälften så dyr som Natura från Oras, men kan ändå stoltsera med ett bra betyg – 4 av 5. Den här rosas för sin enkla och funktionella formgivning och är dessutom minst (i storlek) av alla testade munstycken. Att den är minst märks kompromissar dock inte med duschupplevelsen enligt sajten.

Tack vare sin storlek är den väldigt lätt att hantera för hand, men den sitter ändå utmärkt i hållaren på stången. Även den här modellen har en vattensparfunktion, EcoFlow, som ser till att vattenflödet aldrig överstiger 9 liter/minut.

Betyg: 4

MMIX S6

Det här munstycket är enligt testet ”modernt och exklusivt” och har sammantaget undersökningens mest eleganta utseende. Ett minus är formgivningen – det platta handtaget gör att modellen blir lite obekväm att hantera med händerna. Den här modellen saknar en vattensparfunktion, men trots det har den en relativt låg vattenförbrukning med 12 liter per minut. Det värdet kan jämföras med standardmodeller som ofta kan ligga på en förbrukning upp till 20 liter i minuten.