Är Stonefactory.se den bästa ”stenfabriken”

Stonefactory är en av de större aktörerna på den svenska marknaden gällande kakel och klinker som går att köpa online. Att ligga på topp kräver en hel del så frågan är om sidan står sig vid ytterligare granskning.

Landsida: Det första som kunden landar på landsidan. Den är extremt viktig för att få besökarna att stanna kvar och gå vidare för att hitta den produkt de är ute efter. Här är det mycket bilder vilket det absolut bör vara på en affär som säljer något ”estetiskt”. En klar fördel. Dessutom visar bilderna hur stenarna kan användas vilket gör det enklare att sätta sig in i hur det skulle bli i hemmet.

Navigering: Först behöver man ta ställning till om stenen ska användas ute eller inne. Det bör man ju veta eftersom man har ett projekt i åtanke. Om man väljer inne finns det mängder av stensorter att välja mellan. Allt mellan kalksten till väggtegel.

Det är här som det börjar bli lite otydligt. Vet man att man ska ha kalksten är det ju lätt att välja denna kategori. Men vad händer om man är osäker, om man aldrig använt sten varken inomhus eller utomhus förut. Kanske vore det bra med en guide ”Välj rätt sten” där man fyller i lite information om sitt projekt och får förslag på olika stensorter.

För den ovane skulle även mer tips och råd sitta fint. Visst går det att läsa om de olika stensorterna på de olika kategorisidorna men det handlar då om några rader.  En mer utförlig text skulle bli mer informativ.

Utöver det saknas det vissa internlänkar. När de skriver ”se även vårat utbud av granitkeramik” ska det självklart vara en länk dit. Detta särskilt då de inte har någon underkategori som har detta namn.

Det kan låta som smådetaljer men det är detta som skiljer på om man får många ordrar eller väldigt många.

Överlag är ändå sidan mycket snygg och stilren. Lätt att navigera och tydliga bilder. Hade de lite mer text och bättre länkar skulle de kunna få full poäng.